Deplasmandaki ilk maçı 66-62 kaybetmesine karşın, rövanşta rakibine 11 sayı farkla üstünlük sağlayan sarı-kırmızılı ekip, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluğa ulaşırken, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alma hakkını da elde etti.

Galatasaray Odeabank takımı teknik heyeti ve oyuncularına madalyaları ile şampiyonluk kupasını, Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu takdim etti. Galatasaray Odeabank'ta Stephane Lasme maçın en değerli oyuncusu (MVP) oldu. 

Maç sonu büyük sevinç

Galatasaray Odeabank takımının şampiyonluğa ulaştığı maçın ardından Abdi İpekçi Arena'da büyük sevinç yaşandı.

Oyuncular ve teknik heyet saha içinde elde edilen başarının mutluluğunu yaşarken, protokol tribünündeki yöneticiler ve taraftarlar da bu güzel ana ortak oldu.


Kupayı tribünlere götürdüler

Galatasaray Odeabank oyuncuları, seremoninin ardından aldıkları kupayı tribünlere götürdü.

Yaşanılan şampiyonlukta verdikleri destekle büyük paya sahip olan taraftarını unutmayan sarı-kırmızılı oyuncular, ellerinde kupayla tribünleri gezip, taraftarların tezahüratlarına eşlik ettiler.

Yönetime tepki

Galatasaray taraftarlarının Dursun Özbek yönetimine olan tepkisi, sarı-kırmızılı erkek basketbol takımının ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğuna ulaştığı günde de sürdü.

Elde edilen başarının kutlandığı anlarda yapılan, "Yönetim istifa" tezahüratları dikkati çekti.


Galatasaray Odeabank tarihinde bir ilk

Bu sezon Galatasaray taraftarlarının gurur kaynağı olan erkek basketbol takımı, ULEB Avrupa Kupası'nda adını zirveye yazdırarak, tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızılı takım, elde ettiği bu başarıyla tarihinin ilk Avrupa kupasını müzesine götürmüş oldu.

Ataman'ın 3. Avrupa şampiyonluğu

Türk basketbolunun en kariyerli antrenörü olarak gösterilen Ergin Ataman, Galatasaray Odeabank'ı ULEB Avrupa Kupası'nın zirvesine taşıyarak, 3. Avrupa kupasının sahibi oldu.