Eurocup finalinde Strasbourg'u mağlup ederek 2016/17 sezonu için THY Euroleague vizesi alan Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımı, C lisansının 'mutlak' sahibi oldu.

Medyada çıkan haberlerde; THY Euroleague'de Final Four'a yükselen Rus takımı Lokomotiv Kuban'ın şampiyon olması durumunda Galatasaray'ın C lisansının tehlikede olduğuna yönelik iddialar gündeme geldi. Halbuki, Euroleague ve Eurocup'ı düzenleyen ECA toplantısında Euroleague'de 2016/17 sezonu için lisansların nasıl dağıtılacağına dair kesin karar verildi.

Buna göre, aralarında Türkiye'den Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in de bulunduğu 11 A Lisansına sahip takım ile birlikte 3 takıma B Lisansı, 1 takıma C lisansı verileceği duyuruldu. B lisansları Adriyatik Ligi, Almanya Bundesliga ve VTB Ligi (Rusya, Ukrayna, Litvanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Belarus, Estonya, Polonya, Kazakistan takımlarının bulunduğu birleşik lig) bir veya ikincisine verileceği duyuruldu.

Galatasaray'ın sahibi olduğu C lisansı ise ULEB Eurocup şampiyonuna verildi. Bu kadar ECA tarafından 11 Nisan'da resmen duyuruldu.

Ayrıca, 2016/17 sezonu için verilecek 'wild card'ın da bir sonraki sezon İspanya ACB Ligi'ne B lisansı olarak verileceği belirtildi.