İşte deneyimli çalıştırıcı Ergin Ataman'ın, Hürriyet gazetesine verdiği demeçlerden Galatasaray ile ilgili olan kısımları;

Galatasaray’a başkan olacağım
"Bana ‘Sen Efes’in antrenörüsün, neden Galatasaray ile ilgili konuşuyorsun’ diyorlar. Ben sonuçta bir Galatasaraylıyım."

Galatasaray camiası da sizin şampiyonluğunuza çok sevindi...
Ben Galatasaray Genel Kurul üyesiyim. Bu süreçte başta başkanımız Mustafa Cengiz’e çok teşekkür ediyorum. Neredeyse her gün beni aradı. Sayın Abdurrahim Albayrak aynı şekilde. Fatih Terim hocamız, Euroleague döneminde çok destek oldu. Birileri o salonda bana küfür ederken,diğer tarafta Türkiye’nin en büyük hocası şampiyon olduğu gün bana başarılar mesajı atıyor. Bana diyorlar ki, ‘Sen Efes’in antrenörüsün neden Galatasaray ile ilgili konuşuyorsun.’ Ben Efes’in antrenörü iken Türkiye’nin en iyi, en güzel seyircisinin Efes’te olduğunu dile getiriyorum. Ama sonuçta ben bir Galatasaraylıyım. Ve biliyorsunuz bir hedefim var. Sürem dolduğu zaman Galatasaray Başkanlığı’na adayım.

Fenerbahçeliler de kendi kahramanlarını yaratsın!
F.Bahçelilerin, kendisi ve Terim hakkındaki sözlerini değerlendiren Ataman, “İnşallah onlar da bir gün kendi Türk kahramanlarını yaratır. O zaman bizimle uğraşmayı bırakırlar” dedi.


TERiM VE ÖRS’Ü ÖRNEK ALIYORUM

Türkiye’de örnek aldığım iki tane büyük spor antrenörü var. Biri Fatih Terim, diğeri Aydın Örs. Fatih hocanın her koşulda mücadele etme, geri adım atmama ve ekibiyle bütünleşip sinerji yaratmasını örnek alıyorum. Fatih hoca en zor şartlarda dahi başarılı oldu. Şimdi tabii beklentimiz G.Saray’ın Avrupa’da iyi yerlere gelmesi.