Sarı-lacivertli takımın adaylar arasında ilk sırada Galatasaray koçu Ertuğrul Erdoğan var. Erdoğan, teklifi kabul ederse Obradovic’in de yardımcılığını yapan Erdem Can ikinci adam olacak.

Ertuğrul Erdoğan-Erdem ikilisi pek çok farklı yerde birlikte çalıştı. Erdoğan, Erdem Can’ın Olin Edirne’den Fenerbahçe’ye gelişinde önemli rol oynadı. Devam eden süreçte Ufuk Sarıca’nın çalıştırdığı A milli basketbol takımında birlikte asistanlık görevi yapan iki isim yine milli takımdan da eşzamanlı olarak ayrıldı. Ayrıca 1993 jenerasyonunun boy gösterdiği 2012 U-20 Avrupa Şampiyonası’nda milli takımın başında olan Ertuğrul Erdoğan’ın yardımcılarından biri de Erdem Can’dı.

Ayrıca Simone Piangiani’nin ayrılığının ardından Ertuğrul Erdoğan’ın Fenerbahçe’nin koçluğunu yaptığı dönemde Erdem Can yine ekipteki yardımcı antrenörlerden biriydi.

YENİ KOÇUN MAAŞI 1 MİLYON EURO’NUN ALTINDA

Fenerbahçe’de Zeljko Obradovic sonrası basketbol yapılanmasının ne olacağı ve koç olarak takımın başına kimin geçeceği konuşuluyor… ilk etapta Ali Koç’un, NBA patentli bir koç istediği iddia edildi. Ancak NBA patentli koçun maliyetinin Obra kadar olması planları geri attı. Litvanyalı koç Jasikevicius da gündemde.

Gelen bilgilere göre daha önce konuşulan 1.5 milyon euro’luk maaş ve 20 milyon euro’luk takım bütçesinin sadece Sırp koça özel olduğu ortaya çıktı. Fenerbahçe’nin yeni koçuna kesinlikle 1 milyon euro’dan az ücret ödeneceği, takım bütçesinin de 12-15 milyon euro aralığına çekileceği gelen bilgiler arasında. Bu yüzden Galatasaray koçu Ertuğrul Erdoğan ismi ciddi anlamda öne çıkmış durumda.

A Spor