Galatasaray bayan basketbol takımı dün Abdi İpekçi Arena'da Fenerbahçe'ye karşı kaybederek hem seride geriye düştü, hem de şampiyonluk yolunda bir basamak atlama şansını yitirdi. Şimdi sizlerle yenilginin nedenleri üzerine değerlendirmeler yapalım;

Galatasaray Bayan Basketbol takımı, Fenerbahçe'ye karşı serinin ilk maçında öne geçerken bir çok şeyi doğru yapmıştı. Örneklendirecek olursak hem Pondexter hem de Angel'a birebir savunma yapıldığı anlarda da mükemmel şekilde alan savunmamız devreye girdi. Çiçeği burnunda genç yıldızlarımızın üçlük katkısı bize çok şey kazandırmakla kalmayıp şampiyonluk yolunda bir adım öne geçmiştik.Ancak 2. ve 3. maçlarda istediğimiz oyunu sergileyemesek de son topa kadar oyunu taşımasını bildik. Ancak 2. maçta başlayan, lehimize bir tane dahi düdük çalmayan hakem furyası hem bizi büsbütün çileden çıkardı hem de maçları kaybetmemize yol açtı.

HERŞEY YENİDEN BAŞLAYACAK !

Diğer nedenlere değinecek olursak, 3.maçta hem Işıl'ı etkin şekilde kullanamadık hem de Nevriye Yılmaz'dan herhangi bir skor katkısı elde edemedik. Ve en önemlisi çift hanelere kadar çıkardığımız farkı yine 3. periyot içerisinde yediğimiz seriler ile kaybederek yenik durumlara düştük. Kriz anlarında Ann Wauters ve Harding ile etkili olmaya çalıştık ancak serbest atış yüzdemizde maçın kaderini aleyhimize olumsuz etkiledi.Buna rağmen takım taraftarında desteğiyle maça geri Lidyabet dönüp farkı bire kadar indirdi. Sonraki 5 dakika karşılıklı basketlerle geçti. Son saniyede bulduğumuz sayının dönüşünde de cevaben sayı yedik ve maçı kaybettik. Bu sonuçla Fenerbahçe 2-1 öne geçti. Maçtaki istatistiklerimizi hatırlayacak olursak;

Takımımızda Sancho Lytte 19 sayı, 7 ribaund ile oynarken Ann Wauters da 16 sayı, 5 ribaund üretti. Kaptan Işıl Alben 6 ribaund, 7 asist içeren bir katkı sunarken Harding de 12 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile maçı tamamladı. Rakibimizde Pondexter 19 sayı ve Verameyanka 15 sayı, 8 ribaund kaydetti. Galatasaray ribaundlarda 33-28 ve asistlerde 17-14 üstünlük kurmasına karşın Fenerbahçe'nin 10/16 (% 62,5) üç sayılık isabet bulmasına engel olamadı.

Neyi doğru doğru yaparsak kazanırız? Bu sorunun tek cevabı var Galatasaray Ruhu ile  mücedele etmek. Bu maçta müthiş taraftar desteğini arkamıza alarak hem Şebnem ve Şaziye'nin üçlük yüzdelerini arttırmasını, Hemde Sancho Little'ın Pondexter'a sağladığı 1e-1 üstünlüğünü değerlendirmesini, Işıl'ın biraz daha verimli oynamasını aynı zamanda Nevriye'nin de artık bir kendisine gelmesini istiyoruz.. İyimser bakamadğım bir olay bu malesef Nevriye'nin eline ne zaman top gelirse o hücumumuzdan sayı atamadan döndüğümüzü herkes görüyor. Buna bir dur denmeli. Şampiyonluklar gelir geçer biz bekleriz bekledikte ama böyle ruhsuz oynayacaksa istemiyoruz Nevriye'yi... 4. maçta beni pişman etmesini istiyorum bu sözlerimi !
Galatasaray kazandığı takdirde seri 5.maça uzayacak, şampiyonu belirleyen maç Fenerbahçe'nin sahasında olacak. Yani Herşey yeniden başlayacak! Kaybedersek senaryo sona erecek ve onlar şampiyonlar.

KISACASI OLMAK YADA OLMAMAK!
Ekrem Memnun'un dar revizyonunu göz önünde bulundurursak Alba'sız Bahar'sız mücadelemizde taraftar desteğine çok daha fazla ihtiyacımız var! Kazanmak için her şeyi yapacağız!

Oğuzhan Koç