Galibiyetin ardından GSTV ekranlarına konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz Ömer Cansever şunları söyledi:

“Bu sene benim şanslı senem herhalde. Devamlı basketbolda Fenerbahçe’ye karşı galip geliyoruz. Erol kardeşimin de katkıları çok. O da çok iyi motive etti takımı. İnşallah bundan sonra da daha iyi oluruz. Şu sıkıntılı günleri her beraber keyifle atlatabiliriz diye düşünüyorum.”

“Ben bu maçın böyle olacağını biliyordum ve bekliyordum. Dün hoca ve kızlarla çok güzel bir sohbetimiz oldu. Antrenmanları da çok güzel geçmişti. Takım çok motiveydi” diyen Yönetim Kurulu Üyemiz Erol Özmandıracı da “Bütün şartlara rağmen, iptal olma riski vardı ona rağmen takıma “her an hazır olun” dedik, hazır oldular. Hepsine tek tek çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanarak Başantrenörümüz Efe Güven’e teşekkür edip, “Bu sene, kadın basketbolda bizim yüzümüzü güldürüyor” diye konuştu.

Başantrenörümüz Efe Güven’in galibiyet sonrası GSTV ekranlarına yaptığı açıklama ise şöyle:

“Böyle bir ortamda, bu tür bir maçı oynamak, bizler ve oyuncular için hiç istemediğimiz bir durumdu ancak takımım ve oyuncularım bir kez daha her ortamda Galatasaray formasının nasıl vazgeçmeyip savaşacağını gösterdi. Bütün maçı kontrolümüz altında tuttuk. Rakiplerimiz 4 yabancı artı bir devşirme ile yani 5 yabancı ile oynuyor. Ama biz yüreğimizle oynuyoruz. Galatasaray, bir sevda takımıdır. Bu maçın teknik analizini yapmaya gerek yok çünkü izleyen herkes gördü.

Bundan sonra sporcu sağlığının ön planda olduğu bir karar çıkar ve ligler ileri bir tarihe ertelenir. Seyircili ve seyircisiz, içeride ve deplasmanda, bu takım iki senedir maçlar alnının akıyla oynuyor. Bu galibiyet, bizi yalnız bırakmayan, destekleyen herkese armağan olsun.”

Kaptanımız Işıl Alben ise GSTV ekranlarına şunları söyledi:

“Bütün takım arkadaşlarımı ve ekibi tebrik ediyorum. Bugün seyircisiz oynadık gibi görünse de aslında taraftarımızın bizimle olduğunu biliyorduk. Maç sonunda aslında beraber kutladık. Sezon başından beri, ‘birbirini seven bir ekibiz’ diye söylüyoruz aslında. Güzel kenetlendik. Çok ihtiyacımız olan bir galibiyetti. Çünkü futboldan ve erkek basketboldan sonra bizim de kazanmamız güzel oldu. Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız.”

Maçın seyircisiz oynanmasından dolayı çok üzgün olduklarını dile getiren Tilbe Şenyürek’in GSTV ekranlarına yaptığı açıklama şöyle:

“Haberi aldığımızdan beri, Taraftarsız oynayacağımız için çok üzgündük. Çünkü en çok seyircinin geleceği, bize en çok destek olacakları bir derbi maçıydı. Sonuçta bu forma için maça çıkıp mücadele ediyoruz. Onlar olmasa da maçın önemi ve amacı belli, bunun bilincindeydik. Bu maçı kazanmak, diğerlerinden çok daha fazla mutlu hissettiriyor. Çok rotasyonlu oynuyoruz ama çok genç ve Türk oyuncularla oynayan bir kadroyuz. Karşı takıma baktığınız zaman Türklerin minimum katkı verdiği bir yabancı takımla oynuyor gibiyiz. Mükemmel bir galibiyet. Gelemeseler de tüm taraftarımıza ve camiamıza hayırlı olsun. Erkek basketbol takımımızdan sonra sıra bizdeydi. Bizim de bu görevi tamamladığımızı düşünüyorum.

Biz hem saha içinde hem de saha dışında, mükemmel bir uyum içerisinde olan, birbiriyle çok samimi, çok yakın arkadaşlarız. Takım arkadaşları olarak sadece basketbol oynamaktan ziyade birbirimizi çok seven, çok yakın arkadaşlarız. Bence sahaya yansıttığımız basketbolun baş temeli bu. Antrenörlerimiz de aynı şekilde… Burada mükemmel bir aile ortamı var. Gerçekten bu lafta değil; herkese aynı şeyleri söylüyorum. Biz çok büyük ve çok mutlu bir aileyiz. Bu samimiyetimizi ve mutlu atmosferimizi koruduğumuz sürece inşallah ligi çok güzel yerlerde bitireceğiz.”

Bria Hartley’in galibiyet sonrası açıklamaları şunlar oldu:

“Böyle bir derbi mücadelesi olduğu zaman sahaya her zaman en iyi durumunuzla çıkmak istersiniz. Yüksek bir enerjiyle, olabildiğince en yüksek performansı göstermek istersiniz. Bugün de böyle oldu. Kazandığımız için mutluyuz.”

Webaslan