Galatasaray'ın basın sözcüsü Şükrü Ergün, TKBL finalinde Abdi İpekçi'de Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu'ya saldırı konusunda açıklamalarda bulundu. Radyospor'a konuşan Ergün'ün sözleri şu şekilde:

"NECATİ DEMİRKOL'UN AÇIKLAMALARI KENDİNİ BAĞLAR"

"Ben basın sözcüsüyüm, açıklamalarımı Galatasaray adına yaparım. Maç öncesi ‘Buyursunlar gelsinler, misafirimizin başımızın üstünde yeri var’ dedim. Necati Demirkol’un Aziz Yıldırım’ın salona alınmamasını istediğine ihtimal vermiyorum. Öyle beyanı varsa da kendini bağlar, kulübü bağlamaz. Resmi görüşü ben dile getiririm.
 
Protokol dediğiniz yer tek sıralı bir yer ve orada kombine alan seyirciler oturuyor. Taraftarların arasına almak akıllıca olmazdı. Güvenlik açısından 204 nolu tribün emniyetli bir yerdi. Emniyetini düşünerek bu karar aldık.
 
USLU'YA AĞIR ELEŞTİRİ

Mahmut Uslu, provokasyonun üstadıdır. Yıllarla Fenerbahçe maçlarında Mahmut Uslu’dan az küfür işitmedim. Kaç defa Aziz Yıldırım tarafından susturuldu. Fotoğraflardan darp olmadığı ortada. Ama onaylıyor muyum, hayır. Mahmut Uslu’nun ne dediği önemli değil fotoğraflar ortada.
 
Birçok polise ‘Koruduğunuz adama yumruk atılırsa ne yaparsınız?’ diye sordum, ‘Yere yatırır kelepçeler gözaltına alırız’ diyorlar. Olmaması gereken bir şey ama en az bunun kadar kötü olan şey ortamı germek, provoke etmek, ilişkileri bozmak için olmayan şeyi oldu göstermektir.”
 
Fenerbahçe’nin ‘Galatasaray bizim için yok hükmüne gelmiştir’ açıklaması için de konuşan Ergün, “Öyle diyorlarsa öyledir. Geldiği yer çok iyi değil bundan kötüsü ne olur bilemiyorum” yorumunu yaptı.
 
"KARŞILIK VERİRSEN O MAKASI ALIRLAR"

Mahmut Uslu’ya sitemine devam eden Ergün, “Bu provokatif tavır hiçbir şeye hizmet etmiyor. Fenerbahçe’nin salonda 38 dakika durmadan küfür edildi bize. Hayatın gerçekleri bunlar. Küfür edenlerin etmemesi lazım ama karşılık verirseniz sizden makas alırlar. Alınmaması lazım ama alırlar.
 
Olmamış bir olayı var gibi gösterip kulübü suçlayan birinin suçlamalarını olmadı ama beyefendi olmuş diyor kabul edelim mi diyelim. Emniyette darp oldum diye şikayet etmiş, diğer taraf da bana küfür etti diye şikayetçi olmuş.
 
"LUCESCU'YA YORUM YAPMADI"

Mancini’nin gideceği Lucescu’nun geleceği yönündeki iddialar sorulan Ergün, “Lig bitmeden, takımın maçları varken, sözleşmeli hoca varken konuşmanın doğru olmadığını ve yorum yapmanın uygun olmadığını düşünüyorum” cevabını verdi.