Deneyimli basketbolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray  Liv Hospital'a transferi, sarı-kırmızılı takımın hedefleri ve A Milli Basketbol  Takımı'nin çeyrek final oynama başarısı gösterdiği 2014 FIBA Dünya Kupası'nı  değerlendirdi.
 
Galatasaray'da oynayacağı için heyecanlı olduğunu anlatan Kerem,  "Zaten Galatasaray taraftarıydım ama sarı-kırmızı formayı giymek ayrı bir heyecan  verici. Taraftarlarımızla buluşacağımız ilk maçı heyecanla bekliyorum. Umarım  geçen sezonki başarıların üzerine çıkarız ve camiamızla beraber güzel maçlar  oynarız" diye konuştu.
 
Yeni sezon öncesinde iyi transferler yapıldığını vurgulayan 37  yaşındaki milli basketbolcu, şunları kaydetti: "Hakkımızda 'küçülüyorlar' diye birçok spekülasyon vardı. Galatasaray  için küçülme söz konusu değildir. Her zaman hedefleri yüksek ve 1 numara olmak  için oynayan bir kulübüz. Bu anlamda tek dezavantajımız, milli takımdan geç  gelmemiz oldu. Takımla çok fazla zaman geçirmediği için Ergin ağabeyin sistemini  oturtması biraz zaman alacaktır. Sezonun başı form tutmak çok önemli değil. Asıl  önemli olan doğru yerde ve zamanda forma girmek. Ben Ergin ağabeye güveniyorum.  Bu işin üstesinde gelecektir."
 
"THY Avrupa Ligi'nde hedef en az çeyrek final" 
 
Kerem Gönlüm, sarı-kırmızılı takımın THY Avrupa Ligi'nde geçen sezon  son 8 takım arasına kaldığını hatırlatarak, kendilerini başarılı sayabilmek için  en az bunu tekrarlamaları gerektiğini aktardı. Milli basketbolcu, Türkiye Basketbol Ligi'nin ise bu sezon çok çetin  geçeceğini belirterek, şöyle devam etti: "THY Avrupa Ligi'nde bu sezon da hedef, en az çeyrek final oynamak  olmalı ki başarılı sayılalım. Bunun için çalışacağız. İlk 8'in üstüne koymaya  çalışacağız. Taraftarlarımızın desteğiyle bunu başaracağımıza inanıyorum. Lig bu  sezon çok çetin olacak. Özellikle yabancı oyuncu kuralıyla çok farklı bir lig  bizi bekliyor. Her zamanki 4-5 takımın üst sıralarda olacağını tahmin ediyorum.  Onun haricindekiler de kendi mücadelelerini verecekler. Umarım keyifli ve  sakatlıktan uzak bir lig olur. Kendi adımıza da taraftarlarımızla beraber  oyduğumuz hedeflere ulaşmayı diliyorum."
 
"Artık '12 Dev Adam' efsanesi geri döndü" 
 
Çok güzel bir yaz dönemi geçirdiklerine değinen Kerem Gönlüm,  İspanya'da düzenlenen 2014 FIBA Dünya Kupası'nda "12 Dev Adam" markasını yeniden  canlandırdıklarını söyledi.
 
Milli basketbolcu, Dünya Kupası'na madalya hedefiyle gitmelerine  rağmen, amaçlarına ulaşamadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Dünya Kupası'ndaki mücadelemiz, takım birlikteliğimiz '12 Dev Adam'  markasının yeniden geri gelmesi adına önemliydi. Federasyonumuz, milli takımda  başantrenörlük görevine Ergin Ataman'ı getirmişti. Ergin ağabeyin bu iş için en  doğru isim olduğunu her zaman söylemiştim. O da bunu ispatladı. Takım  arkadaşlarımızla da gereken mücadeleyi sahada gösterdik. Artık '12 Dev Adam'  efsanesi geri döndü. Bundan sonraki şampiyonalarda güzel sonuçlar alacağımıza  inanıyorum."
 
A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman'ın milli takımda başarılarını  artırarak devam edeceğini kaydeden Kerem, "Ergin ağabey, koçluk kariyeri ve genel  başarısı açısından en doğru isimdi. O da Milli Takım kariyerine çok iyi başladı.  Umarım bundan sonra aynı şekilde devam eder. Bundan sonra A Milli Basketbol  Takımı'nın her şampiyonaya madalya hedefiyle gideceğine ve istediğini alarak  döneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Kariyerimin sonuna geldim" 
 
Kariyerinin sonuna geldiğini dile getiren Kerem, Dünya Kupası'nda A  Milli Takım ile mücadele ederken genç oyunculara milli formanın önemini aşılamak  için çabaladığını söyledi. Türk basketbolunun geleceğinin parlak olduğunu vurgulayan deneyimli basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı: "Aldığım süre çok da olsa az da olsa elimden geleni sahaya yansıtmak  istiyorum. Milli takımda birçok genç arkadaşım vardı. Oralarda o formanın  kutsallığını ve milli takımın farklı bir ortam olduğunu genç arkadaşlarımıza  aşılamamız gerekiyordu. Çünkü biz de ağabeylerimiz de öyle gördük. Ben de genç  oyuncuydum, şimdi kariyerimin sonuna geldim. Hepsi pırlanta gibi gençler. Sportif  başarıları da müthiş. Bu yaz altyapılarda Avrupa şampiyonlukları kazandık. Türk  basketbolunun parlak bir geleceği var. Bizler ağabeyliğimizi yapıyoruz. Bayrağı  artık onlara devrediyoruz. İnşallah onlar da bu görevi en iyi şekilde  üstlenecekler ve başarılarına devam edecekler."