Ergin Ataman: İstikrar ve ligi lider bitirmek bizim için önemliydi. Ama önemli olan Play-off. Avantajı elimize almış olmak güzel. İyi basketbol oynuyoruz. Hedefimiz belli. Şimdiden şampiyonluğa odaklanmak iyi değil. Teker teker gideceğiz.

Sezon başında çok iyi bir kadro kurduk. Başkan ve yönetimin emeği çok büyük. Türkiye Ligi ve Avrupa'da bizim bütçemizin üstünde çok takım olduğunu biliyorduk. Fakat yaşadığımız sakatlıklar bizi yıprattı. Çok zor bir dönemdi.
Türkiye'de böyle idare ettik ama Avrupa'da öyle olmuyor. Hawkins haberi ile yıkıldık. O hafta Avrupa'dan elendik.
İstanbul'da 24 sayı fark attığımız takım şampiyon oldu. Bu üzücü. Deplasmandaki olaylar da unutulmasın. Lokomatif deplasmanında yaşananlar olmasa ligi lider bitirecektik.

Kupada da talihsizlikler yaşadık. Şu an en büyük kupayı hedefliyoruz ve kimseye kaptırmayacağız.

Takım uyumunu yakalamış ve 17'de 17 yapmış bir takımın 15 gün bekleyecek olması saçma. Lig organizasyonu hatalı. Avrupa'nın hiçbir yerinde böyle bir şey yok.
Biz 15 gün maç yapmayacağız ama en büyük rakibimiz Anadolu Efes 3 günde bir maç yaparak gelecek. Tabi bunlar mazeret değil.

Bunlar ligin marka değerini düşürüyor. Milli takımları da kötü etkiliyor. Akdeniz Oyunları'nda Türkiye şampiyon olmak istiyor. Play-Off'ta yarı final oynayan takımların oyuncuları milli takımda olamayacak. Tüm bunlar daha iyi planlanabilirdi. Futbolcular da çok yıpranacak.

Euroleauge konusu çok önemli. Galatasaray taraftarı orayı çok sevdi. Galatasaray kulübü de Avrupa'da çok önemli bir kulüp. Kurumsal yapılanma olarak bugün Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri Galatasaray. Baskette de Türkiye ve Avrupa'da yapılanlara bakarsak bizim orada olmamız gerekiyor. Ama maalesef Euroleauge kurulurken Galatasaray basketbolda biraz gerideydi. Fenerbahçe ve Anadolu Efes o zamanlar anlaşma yapmışlardı.
Geçen sene normal ligi birinci bitiren Galatasaray bu lige katılamadı ama 5. bitiren Fenerbahçe katıldı.

Galatasaray'ın yükselen bir değeri var. Bu sene final oynayıp şampiyon olmak istiyoruz.

Şu an için hiçbir oyuncu ve menajer ile temasımız yok. Çok başarılı bir takımımız var. Şimdilik tek öncelik Play-Off'lar. O bittikten sonra düşünürüz transfer olaylarını.
Domercant gelecek sezon takımda kalacak. Zaten sözleşmesi var.

Başarıyı takım stratejisine bağlayabiliriz. Takım oynarken zevk alıyor. Hem kazanıyoruz hem de zevk alıyoruz. Herkesin bunu yapabilmesi kazanmamızın yanında şov da katıyor. Takım sahada şova ağırlıklı oynuyor. Taraftar da buna katılınca Gorabet harika oluyor. Bunun sonucunda da 17 maçlık galibiyet serisi geldi.

Arroyo'nun Spanoulis'ten hiçbir farkı yok. Hatta Arroyo daha iyi.

Takımdaki oyuncuların eksik yönlerini kapatmaya çalışıyoruz. Bazı oyuncuların artı yönleri de var. Mesela Cenk Akyol harika bir şutör. Engin ise çabuk ve delici. Bunları kullandığında çok etkili oluyor. Ama bazen dışarı kaçarak oynuyor. İşte o zaman uyarıyoruz. Bu oyunculara göre bir sistem yarattık.

Galatasaray kadın basketbola da el atmayı düşünüyoruz. Basketbol şubesinin gelirlerini de arttırmak gerekiyor. En önemli unsur altyapı.

Galatasaray'da ilk hedef camia tarafından 23 senedir beklenen lig şampiyonluğunu getirmek. Bunu çok istiyoruz. Daha sonrasındaki hedef Avrupa'da şampiyonluk.
Sene başında başkanımız ile yaptığım toplantıda gözünde ışık gördüm. Teklifte cazip gelen şey Avrupa'daki gibi bir projeyi başlatmış olması.

Galatasaray için Euroleague korkutucu bir yer olmamalı. Burada devamlı olmalıyız. Hedef şampiyonluk.

Galatasaray futbol takımının maçlarını izliyorum. Maçlara gidiyorum, sadece son maça gidemedim. Sivasspor maçına yönetimden bir davet beklerdim. Bu yüzden canlı yayında sitemlerimi iletiyorum.

Sporda başarı için takım oyunu önemli. Ama büyük başarılarda yıldız oyuncuların katkısı çok önemli. Futbol takımına bakarsak Sneijder ve Drogba'nın etkisini görüyorsunuz.
Bizim takımımızda da çok önemli yıldızlar var bu unutulmamalı.

Kerem Gönlüm'e çok büyük saygı duyuyorum. Yaşına rağmen çok iyi. Şu andaki performansı beni çok etkiliyor.
Fenerbahçe kaptanı Ömer Onan da aynı şekilde. Ezeli rakibimizin oyuncusu ama onun da yaşına rağmen sahadaki oyunu mükemmel.
Bunlar kendi takımım dışında olanlar. Galatasaray'da ayrım yapmıyorum. Arroyo'ya ayrı bir parantez açacak olursak o tam bir NBA oyuncusu. Bize geldikten sonra hiç maç kaybetmedi. O bir 'winner'.

Fenerbahçe kadrosu çok kaliteli bir kadro. Play-Off'larda her şeylerini ortaya koyacaklardır. Ligi birinci bitirmemiz final oynayacağımız anlamına gelmemeli. Geçen sene bunu gördük. Taraftarlarımızdan da destek vermesini istiyoruz. Futbol bitti. Diğer branşlar bitti. Şimdi sıra 23 yıllık özlemi sonlandırmakta.