Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz sezonu Çin Ligi’nde ve NBA Gelişim Ligi’nde geçiren oyun kurucu Justin Dentmon ile bir senelik anlaşma imzalandı.

Geçtiğimiz sezonu Çin Ligi’nde ve NBA Gelişim Ligi’nde geçiren oyun kurucu Justin Dentmon ile bir senelik anlaşma imzalandı. Bu transfer henüz resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Washington Üniversitesi’nden 2009 yılında mezun olan 30 yaşındaki oyuncu, aynı yıl NBA Draftı’nda hiçbir takım tarafından seçilmedi. Bir sezon İsrail Ligi’nde oynadıktan sonra Gelişim Ligi ekibi Texas Legends’a katılan Dentmon, 2012’de takımı Austin Toros’u şampiyonluğa taşıdı ve D-League normal sezon MVP’si seçildi.

Avrupa’da ise kariyeri boyunca Olimpia Milano, Zalgiris Kaunas gibi takımlarda forma giyen Dentmon, geçtiğimiz sezon formasını giydiği Sichuan Blue Whales’i Çin Ligi şampiyonluğuna taşıdı. Mavericks, Spurs ve Raptors formalarıyla 8 NBA mücadelesine çıkan 1.83’lük Dentmon, Blue Whales adına süre aldığı 48 maçı 32.2 dakika-24.7 sayı-4.4 ribaund-4.4 asist-1.3 top çalma ortalamaları yakaladı.