A Milli Basketbol Takımı'nda Ergin Ataman dönemi başladı. Ataman, 3 yıl boyunca hem Galatasaray Liv Hospital'ı hem de Ay-Yıldızlı ekibi çalıştıracak.

Ataman, Galatasaray'daki görevine devam edecek ve milli takımda da 3 yıl boyunca antrenörlük görevini üstlenecek.

A Milli Erkek Basketbol Takımı Koçu Bogdan Tanjevic, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası sonrasında görevinden istifa etmişti. Tanjevic'in ardından yaklaşık 190 gündür milli takımın başında bir başantrenör bulunmuyordu.

"BU TEKLİFİ ONUR DUYARAK KABUL ETTİM"

Ergin Ataman da yeni görevi ile ilgili düşüncelerini “Türkiye Basketbol Federasyonu’nun A Milli Erkek Basketbol Takım başantrenörlüğü için teklifini onur duyarak kabul ettim. Bu konuda her zamanki gibi bana tam destek olan kulübüm Galatasaray’a ve Başkanımız Ünal Aysal’a çok teşekkür ediyorum. Türk Basketbolu’nun başarısı için tüm gücümle çalışacağım. Hedefim; halkımızın tam desteği ile sahipleneceği, Ay Yıldızlı formayı giymekten ve başarı için savaşmaktan gurur duyacak A Milli Erkek Basketbol Takımımız ile , önümüzdeki üç yıl boyunca katılacağımız 2014 Dünya Kupası , 2015 Avrupa Şampiyonası ve 2016 Olimpiyat Oyunları’nı kazanmaktır” sözleriyle ifade etti.

Benzer bir olayı Türkiye Futbol Fedarasyonu, Fatih Terim'i Galatasaray'dan kopararak yapmıştı.