3 Uzatmalı Maçta Gülen Bulls Oldu

Doğu Konferansı'nda - belki de birçok kişiye göre - en çekişmeli geçmesi beklenen seride, 4.maç tam da bu beklentilere cevap oldu. Tam 3 uzatmaya giden maçta Chicagu Bulls, Brooklyn Nets'i 142-134 yenerek seride durumu 3-1'e getirdi. Serinin önceki maçlarına oranla hücumların daha etkin olduğu maçta ilk 3 çekyrek tamamiyle Nets üstünlüğü ile geçti ancak 4.çeyreğin son 5 dakikasında Nate Robinson önderliğinde muhteşem bir görü dönüş yapan Bulls maçı 3 uzatmada da olsa kazanmasını bildi. Maçın adamı kuşkusuz Nate Robinson'dı. Son çeyreğe kadar yalnızca 5 sayı üreten Robinson, 23'ü son çeyrek ve 6'sı uzatmalar sonucunda olmak üzere toplam 29 sayı üretti ve galibiyetin baş mimarı oldu. Ayrıca daha öncesinde 17 olan playofflardaki sayı rekorunu da böylece ikiye katlamış oldu. Nets'de ise Deron Williams'un 32 sayı ve 10 asisti galibiyet için yeterli olmadı. Daha önce Barclaycs Center'da serinin 2.maçını kazanarak ev sahibi avantajını ele geçiren Bulls bir galibiyet daha alması halinde doğuda yarı finale yükselecek. Serinin beşinci maçı pazartesi günü Brooklyn'de oynanacak.

Memphis Seriyi Eşitledi

Batı Konferansı playoffunda Memphis evinde Los Angeles Clippers'ı 104-83 yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi. İlk üç çeyreğin başa baş geçtiği maçta 4.çeyrekte maça ağırlığını koyan Grizzlies 33-16lık son periyot skoruyla da maçı koparmasını bildi. Tüm maç boyunca boyalı alanı çok etkili kullanan Memphis'te bu sezon yılın savunmacısı ödülünü kazanan Marc Gasol 24 sayı 13 ribaund 4 asist ve 3 blokla maçın adamı oldu. Mike Conley'de 15 sayı ve 13 asistle galibiyete katkı sağladı. Clippers'ta ise yıldız oyuncular Paul ve Griffin 19'şar sayı kaydetti. Clippers'ta Paul ve Griffin dışındaki ilk 5 başlayan 3 oyuncunun maç boyunca sadece 2 sayı üretmesi ve ribaundlarda Memphis'e adeta ezilmeleri ( 45-28 ) Los Angeles ekibi için en büyük sorunlardı. Buna karşın %50 ile şut atan Memphis'te özellikle 4.çeyreğin başında yakalanan atmosfer ev sahibi ekibe son çeyrekte büyük avantaj sağladı. Serinin 5.maçı salı günü Staples Center'da oynanacak. Dip Not : İki takım geçen sene de playofflarun ilk turunda karşılaşmış ve seriyi 7 maç sonunda Clippers kazanmıştı.

" Şahinler " yüksekten uçtu.
Gorabet 34); font-family: Tahoma; font-size: 13px;" />

Doğu Konferansı ilk tur 3.maçında Atlanta evinde Indiana'yı 90-69 yenerek seride durumu 2-1'e getirdi. Oldukça yavaş tempoda geçen maça seyircisinin de desteğiyle coşkulu ve iyi başlayan Hawks henüz ilk çeyreğin başında 20 sayılık bir fark yakaladı ve bunu maç sonuna kadar korumasını bildi. İlk iki maçın aksine çok daha yüzdeli hücum eden ve daha iyi savunma yapan Hawks'ta pivot Al Horford 26 sayı ve 16 ribaund ile takımın en etkili oyuncusu oldu. Maç boyunca yalnızca %27 saha içi isabetiyle oynayan Indiana'da ise bu sezonun en çok gelişme kaydeden oyuncusu seçilen Paul George 18 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. Hücum anlamında sezonun en kısır maçlarından birini çıkaran Pacers, ikinci çeyrekte sadece 4 basket ile 16 sayı atabildi ve bu çeyrekteki oyunuyla maçı henüz 2.çeyrekte Hawks'a vermiş oldu. Serinin 4.maçı pazartesi günü yine Atlanta'da oynanacak.

Zor da Olsa Kazanan Thunder

Batı Konferansı ilk tur 3.maçında Oklahoma City deplasmanda karşılaştığı Houston Rockets'ı zor da olsa 104-101 yenerek seride durumu 3-0'a getirdi. Russell Westbrook'un serinin ikinci maçta sakatlanıp sezonu kapatmasıyla bu sezon ne yapacağı merakla beklenen Oklahoma City, maçın ilk çeyreğini 39-19 geride kapatarak iyi bir mesaj vermişti. Ancak 3.çeyrekte toparlanan ev sahibi Rockets, son çeyrekte öne de geçse son hücumda Delfino'nun üçlüğünden yararlanamadı ve tıpkı serinin ikinci maçında olduğu gibi bu maçı da son topta kaybetmiş oldu. Westbrook'un yokluğunda hücumda daha aktif rol alan Durant attığı 41 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Houston cephesinde ise  Francisco Garcia ilegeri dönüşün en önemli ismi olan " Sakal " James Harden maçı 30 sayı 8 ribaund ve 6 asistle noktaladı. Deplasman ekibinde kullanılan 30 serbest atışın 28'inin sayıya çevrilmesi maçın kaderini belirleyen en önemli istatistiklerden biri olurken takım halinde yalnızca 14 asistde kalmaları ( Durant - 4 ) ise Westbrook'un yokluğunun en büyük işaretlerinden biriydi. Temsilcimiz Ömer Aşık ise 31 dakika süre aldığı karşılaşmada yalnızca bir şut kullanarak, 5 sayı 8 ribaund ve 4 blokla oynadı. Milli basketbolcu faul çizgisinden ise 3/4 isabetle oynadı. Serinin 4.maçı pazartesi günü Houston'da oynanacak. Dip Not : Westbrook'un sezonu kapattığı resmi olarak Oklahoma City Thunder yönetimi tarafından duyuruldu. Genç oyuncu birkaç gün içerisinde ameliyat masasına yatacak.

Hakan Yilmaz