Celtics Pes Etmedi

NBA Doğu Konferansı 4.maçında Boston Celtics evinde New York Knicks'i normal süresi 84-84 biten maçta uzatmada 97-90 yenerek serideki ilk galibiyetini aldı ve durumu 3-1'e getirdi. Maça seyircisinin de desteğiyle çok iyi başlayan Celtics 2.çeyrekteki serisiyle ilk yarıyı 19 sayı önde kapattı. Ancak 3.çeyrekte Felton önderliğinde toparlanan Knicks maça tekrar ortak oldu. Son dakikaya eşitlikle girilen maçta hem Carmelo hem de Pierce son saniye atışlarından yararlanamayınca maç uzatmaya gitti. Uzatmada çok iyi savunma yapan ev sahibi ekip, Jason Terry'nin etkili oyunuyla maçı kazanmasını bildi. Ev sahibinde Paul Pierce 29 sayı 8 ribaund ve 6 asistle yıldızlaşırlen kenardan gelen Jason Terry 9 sayısı uzatmada olmak üzere kenardan gelip 18 sayı attı. Diğer tarafta ise hücumda JR Smith'in yokluğunu hisseden Knicks'te Carmelo Anthony 36 sayı ile takımının en skorer ismi oldu ancak kullandığı 35 şutun ( evet 35 ) yalnızca 10'unda isabet bulması asıl değnilmesi gereken nokta. Knicks tüm maç boyunca 90 sayı atmasın rağmen yalnızca 10 asistde kaldı. Serinin 5.maçı çarşamba günü New York'ta oynanacak ve Knicks bu maçı kazandığı takdirde yarı finale yükselecek. Dip Not : Knicks - Celtics serisinde oynana dört maç sonunda Carmelo Anthony'nin toplam 113 şut denemesi ve sadece 4 asisti var.

Miami Güle Oynaya Yarı Finalde

NBA Doğu Konferansı 4.maçında Miami Heat deplasmanda Milwakuee Bucks'ı 88-77 yenerek seriyi 4-0 yaptı ve yarı finale yükselen ilk takım oldu. Serinin diğer maçlarında olduğu gibi bu maç da karşılıklı basketler ve yakın skorlarla geçildi ve yine son çeyrekte LeBron James önderliğinde bir rüzgar yakalayan Heat yine kazanmasını bildi. Miami'de bu sezonki MVP ödülünün en büyük adayı olan LeBron James %65 saha içi isabeti ile oynadığı maçı 30 sayı 8 ribaund ve 6 asistle bitirdi ve maçın yıldızı oldu. Kenardan gelen Ray Allen da 16 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Sezonu bu maçla birlikte resmi olarak kapatmış olan Bucks'ta ise Ellis 21 sayı ve 8 asistle mücadele etti. Temsilcimiz Ersan İlyasova ise ilk 5 başlayıp 27 dakika süre aldığı maçı 8 sayı ve 9 ribaund ile bitirdi. Miami ise böylece Bucks'ı playofflar öncesi de tahmin edildiği gibi 4-0'la süpürerek doğuda yarı finale yükseldi ve Nets-Bulls serisinden gelecek olan rakibini beklemeye başladı. Bucks ise şimdiden gelecek sezonun planlamasını yapmalı zira takımın büyük çoğunluğun kontratı bu yaz bitiyor ve ciddi değişimler yaşanabilir takımda. Dip Not : Miami en kötü ihtimalle Cumartesi gününe kadar dinlenme süresi sahip oldu böylelikle. Bulls-Nets serisinin uzaması halinde bu süre daha da artacak, hatta 10-15 günü de bulabilecek.

Spurs Ezdi Geçti

NBA Batı Konferansı İmajbet 4.maçında San Antonio Spurs deplasmanda Los Angeles Lakers'ı deplasmanda 103-82 yenerek seriyi 4-0'a getirdi ve batuda yarı finale yükseldi. İlk çeyreği büyük çekişmeye sahne olan maçta 2.çeyrekte vites artıran Spurs, bu çeyrekte yaptığı iyi savunmayla ( sadece 14 sayı yiyerek ) ilk yarıyı 52-34 önde kapattı. 3.çeyreğin başında Dwight Howard'ın ikinci teknik faulü alıp oyundan ihraç edilmesiyle birlikte işi iyice kolaylaşan Spurs maçı da rahat bir şekilde kazanmış oldu. 12 kişilik rotasyonun tamamını kullanan Texas ekibinde Tony Parker 26 dakikada attığı 23 sayıyla galibiyetin mimarı oldu. Sezonu bu maçla birlikte büyük hayal kırıklığı içerisinde noktalayan Lakers'ta ise Pau Gasol 16 sayı ve 8 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu. Spurs böylece Denver-Golden State serisinden gelecek olan rakibini beklemeye başlarken Lakers'ı ise uzun ve zorlu bir yaz dönemi bekliyor. Bu sezonki hedeflerinden çeşitli nedenlerle bir hayli uzak kalan Lakers'da; Howard sorunsalı, Kobe'nin sağlık durumu, Gasol'ün akıbeti, koç D'Antoni ile yola devam edilip edilmeyeceği ve bunun gibi birçok problem bu yaz kararlaştırılacak. Dip Not : Spurs'un bu sezon playofflar öncesinde kadrosuna kattığı Tracy McGrady de son 5 dakika süre alarak uzun bir aradan sonra NBA'de yeniden bir maça çıkmış oldu. T-Mac 5 dakikada yalnızca tek bir şut kullanıp isabet bulamadı ve 1 asistle maçı noktaladı.

Curry Böyle İstedi, Warriors Kazandı

NBA Batı Konferansı 4.maçında Golden State Warriors evinde Denver Nuggets'ı 115-101 mağlup ederek seride durumu 3-1 yaptı ve yarı final için büyük bir avantaj yakaladı. İki takımın da yüksek şut yüzdesiyle başladığı ilk yarıyı Warriors 56-44 önde kapattı. 3.çeyrekte bir ara toparlanan Denver'a cevap ise Stephen Curry'den geldi. Curry bu çeyrekte attığı 22 sayı ve yarattığı atmosferle Denver'a darbeyi vurdu ve bir nevi maçı da Golden State Warriors'a getirdi. Serinin 2.maçını deplasmanda kazanarak ev sahibi avantajını ele geçiren Oakland ekibi bir maç daha kazanması halinde yarı finale yükselen taraf olacak. Ev sahibi ekibinde mükemmel bir sezon geçiren Stephen Curry 10/16 şut yüzdesiyle 31 sayı 7 asist 4 ribaund ve 4 top çalma ile galibiyetin baş mimarı oldu. Jarett Jack'te sadece 1 şut kaçırdığı maçta 21 sayı kaydetti. Serinin ilk maçını kazandıktan sonra üst üste 3 maç kaybeden Nuggets'da ise Ty Lawson 26 sayı ve 6 asistle mücadele etti. David Lee'nin sezonu kapatmasından sonra Jarett Jack'i ilk 5'e yerleştiren Mark Jackson'ın 4 kısalı kumarı bu seride şu ana kadar kilit rol oynuyor. Denver'da ise özellikle uzunların kötü bir seri geçirmesi en büyük sorun. Serinin 5.maçı salı günü oynanacak ve belki de serinin son karşılaşması olacak.

Hakan YILMAZ