Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, özellikle maçın son 30 saniyesinde fark 7 sayıyken ve 24 saniye dolduğu halde Obradovic'in hakemlere ekrana bakın demesine gerildiğini belirterek, "Obradovic'e 'maç bitti kazandınız hala neyin peşindesiniz' diye sordum ve aramızda bir tartışma geçti. Maç boyunca takımım son ana kadar iyi mücadele etti ve ilk devre kitap gibi basketbol oynadı. Sonunda dar rotasyondan dolayı yorulduk. Maçlar çok çekişmeli gidiyor ve çok enerji kaybediyorsunuz. Bu tip maçlarda enerjiniz bittiğinde size o enerjiyi veren taraftarlardır. Onların ekstra gücü rakibi paniğe sokarken, size de ekstra efor verir. Son periyotta bu eksikliği çok hissettik. Oyundan düştük ve Fenerbahçe maçı kazandı." değerlendirmesinde bulundu.

"Taraftarımız ikinci kez tuzağa düştü"

Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından kendilerine verilen ceza ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Ömer Onan'ın dün bir açıklamasını izledim. 'Keşke Galatasaray'dan birisi özür dileseydi de olay bu noktalara gelmeseydi' dedi. Sosyal medyaya fotoğraf düştüğü anda kendi resmi hesabımdan olayı şiddetle kınadım. Aynı anda Obradovic'le telofonlaştık. Kendisine mesaj attım. Çok üzüldüğümü, spor adamlarının bunları hak etmediğini ve kulübüm ve kendim adına özür dilediğimi belirttim. Kendisi de maçtan önce yanıma gelerek 'teşekkür ediyorum' dedi. Galatasaray tarafından özür dilenmedi gibi demagojiler yapıyorlar. Bunlar gerçek değil. 4 yıldır özür dilenmeyen kişi benim. Geçtiğimiz son iki yılda Ülker Arena'da maruz kaldığım olaylar tüm kamuoyunun önünde gerçekleşti. O tükürüklerden onlarcasını yedim ama hiç bir Fenerbahçe seyircisiyle diyaloğa girmedim. Hakemle tabi diyaloğa gireceğim. O benim işim. Ülker Arena'da bize karşı yapılan, Göksenin'e karşı yapılan küfür ve hakaretlere biz de karşılık verseydik aynısı orada da olurdu. Fenerbahçe Kulübü Başkanı, Galatasaray'ı 'şike yapan sizsiniz' diye itham ediyor. Taraftar burada gerilmez mi? Ataman provoke etmiş diyor. Nerede etmişim? Bunlar olup ses çıkarmayınca, taraftarımız ses çıkartıyor. Taraftarımız ikinci kez tuzağa düştü. Üçüncü anons olduktan sonra sahanın kapanması gerekiyor. Şartlar açık ama aynısı Ülker Arena'da verilmiyor. 2015-2016 sezonu içinde Avrupa'da kupa kazanan tek Türk takımı Galatasaray Odeabank. Oyuncularıma Türk sporu ve Galatasaray tarihine altın harflerle geçtiklerini söyledim."