2013 NBA Draft'ına kısa bir süre kaldı. Bu sezon dolu dolu yıldızların seçileceği bir draft olmayacak belki, belki de çok üst düzey görülemeyecek bir draft ancak dikkat edilmesi gereken önemli isimler var.

Bunlardan bir tanesi ACL sakatlığı yani aşil tendonu kopan Nerlens Noel.March Madness öncesinde talihsiz şekilde aşil tendonunu kopardı Nerlens, sezonun o noktasına kadar ortaya koyduğu ve yıllardan sure gelen scout takiplerinin sonucu olarak draftın ilk sırasında gösteriliyordu.Kaldı ki, sakatlığına rağmen halen ilk sıradaki yerini kaybetmiş değil.Sakatlık anındaki pozisyon,Nerlens'in gelişi... Kim böyle bir sakatlığı düşünürdü ki o an? Yaşadığı çok ciddi bir sakatlık ve 6 aylık kesin bir ara vermesi gerekecek, bu aranın ardından yenileme - güçlendirme çalışmalarını da yaptıktan sonra parkelere dönebilir ki, önümüzdeki sezonun Ocak veya Şubat ayına denk gelecektir Nerlens'in dönüsü.

Anthony Bennett ve Alex Len de draftın önemli isimleri arasında yer alıyor, bu iki isminde Top10'den draft edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu Kalebet iki isim de ameliyat masasına yatıyor, Bennett omzundan - Alex Len ise sırtından önemli bir operasyon geçirdi. Her iki oyuncunun da 4-6 ay arası bir dilimde parkelere geri dönmesi bekleniyor, yani draftın önemli ilk 10 isminden 3'ünü sezonun başında izleyemeyeceğiz ve geri döndüklerinde de ne denli hazır olacakları da büyük bir soru işareti.

Nerlens Noel'in sakatlandigi pozisyon:

  • Nerlens Noel: 31.9 dakika - 10.9 sayi, 9.5 ribaund, 1.6 asist, 2.1 top calma ve 4.4 blok
  • Anthony Bennett: 27.2 dakika - 15.8 sayi, 8.0 ribaund, 0.8 asist, 0.7 top calma ve 1.7 blok
  • Alex Len: 26.4dakika -11.9 sayi, 7.8 ribaund, 1.0 asist, 0.2 top calma ve 2.1 blok.

    Emrah Öztürk