İkilinin yolları 2016’da Galatasaray’da iken kötü bir biçimde ayrılmıştı.

Galatasaray, Zvezdan Mitrovic ile yollarını ayırdı Galatasaray, Zvezdan Mitrovic ile yollarını ayırdı

Özbek döneminde Galatasaray Türkiye’ye erkek basketbolunda ilk Avrupa kupasını Ergin Ataman yönetimindeki takım ile almıştı. Dursun Özbek başkan kontenjanından Avrupa şampiyonu apoletli koç Ergin Ataman’ı kulübe üye yapmıştı. Fakat buna rağmen Galatasaray’ın Euroleague’e geri döndüğü sezonda Özbek yönetimi dönemin şube yöneticisi Can Topsakal’ın iradesi ile Ergin Ataman’ı gönderme kararı vermişti.

Geçmişi unuttular

Telefon görüşmesinde buzların eridiği, Ataman ile Özbek’in geçmiş süreçleri unutup Galatasaray’ın geleceği için yeniden diyalogda olma kararı aldığı öğrenildi. 

Prandelli konusunda yardımcı oldu

Ataman’ın 2015’te Prandelli ile ilgili olan hukuki problemlerin çözümü için Özbek’e etkili olduğu İtalya’da destek verdiği camiada biliniyordu.

Ergin Ataman, Galatasaray'a başkan olmak istiyor mu?

Galatasaray Kulübü başkanlığıyla ilgili geçmişte yaptığı açıklamaların hala geçerli olup olmadığıyla ilgili gelen soruya Ergin Ataman, şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemlerde kongrelere de gitmedim, mali kongreye de gitmedim, uzaktan takip ettim ve çok canım sıkıldı. Şu anda oluşan ortam ve kaos süreci de çok can sıkıcı. Şu an için bu düşüncemde bayağı bir fren yaptığımı söyleyebilirim. Böylesine büyük kulüplerde başkanlık yapmak çok büyük bir hayaldir. Ben de Galatasaray kongre üyesi olarak oralarda olabilir miyim, Avrupa’da sporun zirvesindeyim bir spor adamı olarak, iş dünyasını yakından tanıyan birisiyim. Hep neden olmasın diyordum. Başkanlık seçimindeki bu kaosu gördükten sonra biraz soğudum. Ben 2026 demiştim, belki ortalık biraz yatışır. Ondan sonrasına bakarız, şu an için beklemedeyiz.”

(Milliyet / Nevzat Dindar)