Galatasaray Liv Hospital Basketbol Takımı oyuncuları Cenk Akyol ve  Göksenin Köksal, Beko Basketbol Ligi'ndeki rekabet, yeni sezondaki hedefleri ve  sezon hazırlıkları hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Şampiyon olmalarının üzerlerine daha fazla sorumluluk yüklediğini  ifade eden Cenk Akyol, şöyle konuştu: 

"Geçen sezonu şampiyon olarak tamamladık. Bu da üzerimize daha fazla  sorumluluk yüklüyor. Ayrıca Avrupa Ligi'nde de oynayacağız. Bu sezon için  kadromuzun büyük çoğunluğu tutuldu ve sadece 2-3 oyuncu alındı. Ndong'un yaşına  rağmen geçen sezon oynadığı basketbolu herkes takdir etti ama onun eksikliğini  Jawai ile dolduracağımızı düşünüyorum. Sinan Güler, yıllardır tanıdığımız bir  arkadaşımız. Zoran Erceg, iki sezon önce Beşiktaş'ta çok iyi işler yaptı. Hepsi,  daha önceden bildiğimiz oyuncular. Bir adapte sorunu yaşayacağımızı  zannetmiyorum. Bıraktığımız yerden devam etmek istiyoruz. İyi bir sezon  geçireceğimizi ve yine şampiyon olacağımızı düşünüyorum." 

"Geçen sezon da iyi transferler yapılmıştı ama sonuçta biz şampiyon  olduk" 

Türkiye Ligi'ndeki takımların önemli paralar vererek, ciddi yatırımlar  yaptığının altını çizen deneyimli forvet, "Bütün takımlar iyi yatırımlar yaptı ve  ciddi paralar harcandı. Beko Basketbol Ligi, Avrupa'nın en iyi ve en zor  liglerinden bir tanesi. Geçen sezon da ligde iyi transferler yapılmış ve büyük  paralar harcanmıştı ama sonuçta biz şampiyon olmuştuk. Bu sene de sezonu şampiyon  tamamlayabilmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 

THY Avrupa Ligi'nde dörtlü final oynayabileceklerini aktaran Cenk  Akyol, "Avrupa Ligi'nde final-four olabilir. Hayal etmek, başarmanın yarısıdır. Bu takımdaki herkes, oralara kadar ilerlemek istiyor ama bunu konuşmak için çok  erken. Önce sezon başlasın, beraber antrenmanlarımızı yapalım ve sistemimiz  otursun. Daha sonra final-four'u konuşuruz" ifadelerini kullandı. 

Göksenin: "Ergin Ataman varsa sıkıntı yok" 

Genç oyuncu Göksenin Köksal, Fenerbahçe Ülker'in başına geçen Sırp  antrenör Zeljko Obradovic'in Avrupa'nın en iyilerinden birisi olduğunu kaydeden  Göksenin Köksal, "Bizim de başımızda Ergin Ataman gibi tecrübeli ve devamlı  şampiyonluğa oynayan bir antrenör var. Ergin ağabey olduğu sürece sıkıntı yok"  dedi. 

Fenerbahçe Ülker'in yeni aldığı oyuncularla ligde rekabetin daha da  artacağını vurgulayan Göksenin, sezonu kendilerinin şampiyon tamamlayacağını  iddia ederek, şunları kaydetti: 

"Obradovic, şüphesiz Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden birisi. Onun  gelmesi, Türkiye Ligi için de çok önemli. Ligin kalitesi artıyor. Fenerbahçe'ye  gelen yeni oyuncularla rekabet daha da artacak. Bu bizim için çok güzel bir  durum. Her zaman şampiyonluğa oynayan bir takımız. Kimin kimi aldığı çok önemli  değil. Biz yine şampiyon olacağız. Bizim de başımızda Ergin Ataman gibi tecrübeli  ve devamlı şampiyonluğa oynayan bir antrenör var. Ergin ağabey olduğu sürece  sıkıntı yok." 

Genç oyuncu, yeni sezon öncesinde çok kaliteli bir kadro kurulduğunu  anlatarak, "Ndong, basketbolu bıraktı ama yerine Nathan Jawai geldi. O da çok  kaliteli bir oyuncu. Geçen sene Domercant'in ön çapraz bağları kopmuştu, o da çok  iyi geliyor. Kaliteli bir kadro oldu. Geniş bir rotasyona sahibiz. İnşallah bu  kadro ile yine şampiyon olacağız. sahabet THY Avrupa Ligi'nde dörtlü final oynamak çok  zor ama kadromuz, çok kaliteli. Neden olmasın? Öncelikle hedeflerimizi  belirleyeceğiz ve bunun doğrultusunda çalışacağız" şeklinde konuştu. 

"Çok farklı bir Göksenin izlettireceğim" 

Geçen sezonun büyük çoğunluğunu sakatlığı nedeniyle kaçırdığını  hatırlatan Göksenin Köksal, "Bu sezona çok daha iyi hazırlanarak giriyorum.  İnşallah kazasız, belasız bir sezon geçmesini diliyorum" diye görüş belirtti. 

Yaz dönemi boyunca sürekli çalıştığını ve hiç tatil yapmadığını  belirten sarı-kırmızılı basketbolcu, yeni sezonda çok farklı bir Göksenin izlettireceğinin sözünü vererek, şöyle devam etti: 

"Geçen sezon play-off'larda süre alamadım ama kadroda bulundum.  Sonuçta şampiyon kadroda yer almak benim için çok önemliydi. Kulübüm de bana bunu  sağladı. Geçen sezondan çok daha iyi döneceğimi bütün taraftarımıza  söyleyebilirim. Kondisyonerimizle bütün yaz çok iyi hazırlandım. Fizik olarak  daha hazırım ve daha iyiyim. İnşallah bu sezon çok farklı bir Göksenin  izlettireceğim. Bu yaz hiç tatil yapmadım ve çok çalıştım. Bunun da karşılığını  alacağımı umuyorum." 

Göksenin, sarı-kırmızılı taraftarlara da seslenerek, "Taraftarımız  Avrupa Ligi'nde oynadığımız maçları yakından bilir. Bizden desteklerini esirgemesinler ve her zaman tribünleri doldursunlar. Biz onlar sayesinde buralara  geldik ve şampiyon olduk. Galatasaray taraftarının her zaman yanımızda olacağına  inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.