Avrupa şampiyonu Engelsiz Aslanlar kulübün resmi sitesine bazı açıklamalarda bulundu.

 Valladolid kentinde düzenlenen 2013 IWBF Champions Cup'ın namağlup şampiyonu tekerlekli basketbol takımımız dün aşam saatlerinde İstanbul'a döndü. Oyuncular ve teknik ekip kulübümüzün resmi sitesine açıklamalar yaptı.

 İdari menajer Abdurrahman Güven "Dördüncü defa Avrupa Şampiyonu olduk. Sporda en tepede kalmak çok zordur. Biz bunu başarmak istiyoruz. İkincilik Galatasaray Spor Kulübü için başarı değildir. Her zaman şampiyonluk için oynuyoruz. Her sene aynı hedefle oynuyoruz, seneye beşinci, ondan sonra altıncı ve daha fazla kez şampiyon olmak istiyoruz.  Önümüzde playofflar var. Taraftarımızdan bizi desteklemelerini istiyoruz. Türkiye'de de senelerdir şampiyon oluyoruz.  Bu sene de şampiyon olmak istiyoruz. Ligi yenilgisiz tamamladık. Bu senede şampiyon olup ünvanımızı devam ettirmek istiyoruz" dedi.

 Takımımız kaptanı Özgür Gurbulak ise "Çok güzel ve anlamlı duygular içindeyim. Bu sene bu kupayı almak için çok fazla çalışıp takım olarak en üst düzey performans gösterme gayreti içindeydik.  Geçen sene evimizde finalde kaybederek ikinci olmuştuk. Bu sene işi çok sıkı tutup emeklerimizin karşılığını aldık. Biz Galatasaray Spor Kulübü'nün sporcularıyız. Kulübümüze ve taraftarlarımıza başarı sunma gayretindeyiz. Önümüzde playofflar var. Galatasaray burada da şampiyonluğun en büyük adayıdır" şeklinde konuştu.

   Engelsiz Aslanların bir başka ismi İsmail Ar "Şu an çok mutluyum. Bir yıl boyunca bunun için çalıştık. Stresli ve zor antrenmanlar, yorgunluklar, ağrılar yaşadık. Ancak sonuç olarak bu emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Ultrabet Şu an ülkemize bunun gururu içinde şampiyon olarak geldik. İnşallah kupaların devamı gelecektir. Saat geç olmasına rağmen bizi taraftarlarımız burada da yalnız bırakmadılar. Playofflar zor geçecek, Beşiktaş RMK Marine ile çok zor bir maç oynadık playofflarda da oynayacağız.  Taraftarımızın bizi desteklemelerini  istiyorum. Bu seneyi üç kupa alarak sezonu eksiksiz tamamlamak istiyoruz. Bu kazanmış olduğumuz kupayı tüm Galatasaray camiasına, taraftarlarımıza, bu Pazar anneler günü annelere ve eşime hediye ediyorum" diyerek ifade etti.

  Yabancı oyuncularımızdan Matt Scott "Avrupa'daki en önemli organizasyonda Türkiye'ye şampiyon olarak döndük. Biz Avrupa'nın en iyisiyiz. Şu an çok mutluyum. Biz çok iyi bir takımız. Çok çalıştık. Önümüzde playofflar var. Umarım ligde de şampiyon  olacağız" dedi.

  Bir diğer Engelsiz Aslan Seyran Orman Kurt "Biz bu kupayı hak ettik ve hak ettiğimizi geri aldık. En önemlisi bu kupayı güzel oyunla güzel maçlar çıkararak aldık. Bu kupa bizi sevenlere, taraftarlarımıza ve annelerimize hediye ediyorum. Bu Pazar anneler günü, tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum" diyerek ifade etti. 

  Takıma bu sezon katılan Sofyane Mehiaoui "Şu an çok yorgun bir o kadar da  mutluyum. Çok zor ve önemli bir organizasyonu şampiyon olarak bitirdik. Maçlar gerçekten çok zordu. Gerçekten çok mutluyum.  Bu sene turnuvanın en iyi beşine seçildim. Bu yüzden ayrı mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

  Son olarak Fikri Gündoğdu ise "Bütün sezon bu turnuvaya hazırlandık. Müsabakalar çok zor geçti. IWBF Champions Cup'ı bu sene dördüncü kere kazandık. Birlikte hep beraber daha fazlasını da kazanacağımızı düşünüyorum. Taraftarlarımız bu saatte bizim için buradalar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Önümüzde playofflar var, üç kupayla sezonu kapatmayı istiyoruz" dedi.