TBL’nin 2. haftasında Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Banvit'e 69-67 mağlup oldu.

Maçın ikinci çeyreğinde oyundan alınan sarı kırmızılı oyuncu Nolan Smith, kendisine verilen havluyu koç Ergin Ataman'a fırlattı. Bunun üzerine Ataman benche giden oyuncusuna yaklaştı ve vücut dilinden anlaşıldığı kadarıyla sert sözler ile uyardı.
 
Galatasaray Liv Hospital'ın sezon başında transfer ettiği ABD'li oyuncu Nolan Smith, geçen haftaki Uşak Sportif maçından önce de kamp yapılmasına karşı twitterdan tepkisi ortaya koymuş, "Kolejde bile görmediğimiz bir uygulama" ifadesini kullanmıştı. Smith'in bu tweeti Galatasaraylı kadın basketbolcu Barbara Turner tarafından da paylaşılmıştı.

Ataman: "Kadro dışı bırakıyoruz"

Ataman "Maçın ilk devresinde çok kötü oynadık. Kenardan hiç katkı alamadık. Yüksek skorlu bir maç olmadı. Bu durumda 8-9 sayı geriye düşmek tehlikeliydi. İkinci yarıda hazır oyuncularımızı oynattık. Geri geldik,iyi de oynadık. Maç gitti, geldi. İki saniye kala Sinan’ın üçlüğüyle skoru eşitledik. Son topta da bence saat geç başlatıldı. Bu konuda gerekli itirazı yapacağız. Banvit’i tebrik ediyorum" dedi.

Nolan Smith hakkında da konuşan koç Ataman "Oyuncu oyunculuğunu bilecek. Bu onun ikinci disiplinsizliği. Cezasını vereceğiz. Nolan Smith’i kadro dışı bırakıyoruz. Genç takımla çalışacak. Kendisini toparlarsa geri döner,toparlamazsa da sözleşmesini fesheder göndeririz" ifadelerini kullandı. 

İşte yaşanan o olay;