Spor Toto Basketbol Ligi’nin ilk hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, Trabzonspor Medical Park’ı deplasmanda 80-58 yenmeyi başardı.

Ergin Ataman’ın hastalığı nedeniyle gidemediği Trabzon deplasmanında takımı Yağızer Uluğ yönetirken, ev sahibi oyuna daha iyi başlayan taraftı. İlk çeyreği 16-14 üstün bitiren bordo-mavili ekip, 12. dakikayı da 22-17 önde geçti. Ancak bu dakikadan itibaren savunmasını sertleştirip, Green ile boyalı alanı rakibine kapatan Galatasaray, hücumda da Sinan-McCollum ikilisiyle etkili oldu. 8 dakika içinde 26-4’lük seri bulan sarı-kırmızılı ekip, soyunma odasına 43-26 önde gitmeyi başardı.

Micov, Sinan, McCollum ile dışarıdan isabet bulmaya devam eden Galatasaray, 26. dakikada 57-33 ile farkı 24 sayıya çıkardı. Ev sahibi ekip, oyundan iyice düşüp, art arda top kayıpları yapınca, 3. periyot da 61-45 Galatasaray üstünlüğüyle tamamlandı.

Son çeyrekte de kontrolü sürekli elinde tutan ve maçı daha az süre alan isimleriyle tamamlayan Galatasaray salondan 80-58’lik skorla galip ayrılıp, lige iyi bir başlangıç yaptı.