Yvonne Anderson kimdir ?
 
Son olarak İtalya’nın Torino takımında forma giyen 1.70 cm boyundaki Yvonne Anderson, babası Mike Anderson’un eski bir basketbol oyuncusu olmasının yanında gelecek sezonlardaki kariyerini Arkansas’ta koçluk yaparak sürdürmesiyle basketbola başladı. Arkansas’ın Springdale ilçesinde dünyaya gelen Yvonne Anderson, basketbola da ilk olarak Hickman HS Kewpies’te başladı. Anderson 2008 yılında 18 Yaş Altı Amerika Kadınlar Basketbol Takımı’na davet edildi. Bu sırada aynı yıl 21. sıradan Blue Star Basketball tarafından seçildi.
 
Yvonne Anderson bir sonraki çaylak sezonunda 33 maçta forma giydi ve kenardan gelerek maç başı 16.1 dakika süre aldı. Transfer olduğu Texas'ta 28 Ocak’ta 2/3 iki sayılık basket ve 6/8 serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle 10 sayı üreterek o döneme dek bir maçta en yüksek sayısını üretmiş oldu. Çaylak sezonuna göre başarılı sayılabilecek istatistiklerle tamamlayan Yvonne Anderson, sonraki sezonlarda Women NBA’de istediği kontratı bulamadı ve geçtiğimiz sezon başında Torino’ya transfer oldu.
 
2015-2016 sezonunda 44 yıl sonra yeniden İtalya birinci ligine yükselen Torino’da koç Manuele Petrachi’nin en önemli oyuncularından olan Yvonne Anderson, ligde tüm maçlarda forma giyerek takımının sayı ve asist alanlarında en etkili oyuncusu oldu. Anderson 26 maçta forma giyerken, maç başına 19.8 sayı, 3.4 asist ve 4.8 ribaund istatistikleriyle ön plana çıktı. Torino 26 maçta 9 galibiyet alırken Play-Offlar’a kaldı ve çeyrek finalde Gesam Ges’e ilk maçta 85-62, ikinci maçta 47-68 kaybederek elendi.
 
1.70 cm boyundaki Yvonne Anderson oyun kurucu pozisyonunda görev alırken, aynı zamanda iyi bir skorer olarak da biliniyor.
 
Maryia Papova kimdir?
 
13 Temmuz 1994 tarihinde Belarus’un Babrusyk şehrinde dünyaya gelen 1.88 boyundaki uzun forvet Maryia Papova, profesyonel basketbol kariyerine 2012-2013 sezonunda ülkesinin Olimpia Grodno takımında başladı. O sezon takımıyla EuroCup Women’da da forma giyen Maryia Papova, 7 maçta ortalama 38.7 dakika süre alarak maç başı 16.1 sayı, 6.4 ribaund ve 1.9 asist ortalamaları tutturdu. Olimpia Grodno normal sezonu ikinci sırada tamamlayarak Sekizli Finallere yükselse de, Nantes Reze’ye elenmişti.
 
Aynı sezonun yazında ilk defa Belarus Milli Takım formasını da giyen 22 yaşındaki yıldız oyuncu, ülkesinin, 2013 EuroBasket turnuvasını beşinci tamamlamasında rol oyuncusu olmuştu.
 
Başarılı bir sezonu geride bırakan Maryia Papova, 2013-2014 sezonunda Belçika’nın Belfius Namur Capitale takımına transfer oldu. Burada ilk sezonuna göre dakikaları düşen Papova, takımıyla birlikte Avrupa Kupası’nda bir üst tura çıkamadı.
 
2014 yazında Belarus Milli Takımı ile FIBA Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda boy gösteren uzun forvet, eleme turunda Belarus'un Çin’e 67-72’lik skorla mağlup olmasıyla elenmişti. O maçta ilk beş başlayan Maryia Papova, 19 dakikada 6 sayı ve 5 ribaund üretse de mağlubiyete engel olamadı.
 
Ülkesinin en potansiyelli genç oyuncuları arasında bulunan 1.88 boyundaki Papova, 2014-2015 sezonunda Tsmoki Minsk’te oynadı ve ertesi sezonda Rusya’nın Enisey takımına transfer oldu. Burada sürelerini arttırırken sezon boyunca gösterdiği başarılı performansla ülkesinin değişmez oyuncuları arasında yer aldı.