Seçime günler kala Galatasaray’da saflar sıklaşmaya başladı. İnan Kıraç en yakınındaki isimlerden birisi olan Adnan Öztürk’ü Eşref Hamamcıoğlu’nun listesine dahil etti. Ayrıca kulübün kasalarından birisi olarak kabul edilen Ünal Aysal’ı da Hamamcıoğlu’na destek olmaya hazırladı. Hamamcıoğlu’nun birkaç gün içinde Aysal’la ilgili bir açıklama yapacağı konunun basketbolla ilgili olacağı iddia edildi.

Ergin Ataman: "Hedefim Galatasaray Başkanlığı..." Ergin Ataman: "Hedefim Galatasaray Başkanlığı..."

Aysal başkanlıktan sonraki dönemde Galatasaray’ın basketbol şubesini istemiş, Erden Timur’un şu anda yaptığı gibi sponsorlukla şubeyi büyütmeyi hedeflemişti. Ancak daha sonra görüşmeler durmuş, Aysal hedefine ulaşamamıştı. Galatasaray’da basketbol şu anda Dursun Özbek yönetimine girmeyi kabul eden Erden Timur yönetiminde.

ÜNAL AYSAL KİMDİR?

Ünal Aysal spor dünyasının ileri gelen isimlerinden biridir. 

Önemli bir iş adamı olan Ünal Aysal Galatasaray Lisesi mezunlarındandır.

Eğitim hayatını Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi gibi okullarda tamamlamıştır. 

Koç Holding bünyesinde bulunan Ram Dış Ticaret adlı şirkette ihracat koordinatörü olarak iş hayatına adım atmıştır.

2000'de T.C. Bakanlar Kurulu'nun verdiği onay ile Türkiye'yi yurt dışında en üst seviyede temsil eden iş adamı seçilmiş ve Cumhurbaşkanı tarafından kendisine Devlet Üstün Hizmet Madalyası verilmiştir.

2012'de de Belçika Kralı H.E. Albert II tarafından 'Leopold II Yüksek Takdir Madalyası' almıştır.

2017 yılında açıklanan  Forbes Türkiye'nin “En Zengin 100 Türk” listesinde 33. sırada yer bulan Öztürk'ün 900 milyon dolarlık serveti var.

14 Mayıs 2011 ve 25 Ekim 2014 tarihleri arasında 34. Galatasaray SK Başkanı olarak görev almıştır.

(Fotomaç)