Galatasaray Odeabank kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Dwight Hardy ve Richard Hendrix'in ardından, Mehmet Yağmur'u da kadrosuna kattı.

'Galatasaray'da olmak büyük gurur''

İmza sonrası konuşan Mehmet, “Öncelikle, Galatasaray gibi seçkin ve güçlü bir camianın parçası olmak benim için büyük bir gurur. Bugün itibari ile Galatasaray Kulübü’nün bir sporcusu olmaktan dolayı çok mutluyum ama daha önemlisi omuzlarımda büyük bir sorumluluk hissediyorum. Çünkü bu sezon herhangi bir sezon olmayacak. Oyuncusuyla, yöneticisiyle, antrenörüyle, taraftarıyla, Galatasaray’a gönül veren herkesin ekstra gayretini, elinden gelenin bir fazlasını ortaya koyması gereken bir sezon olacak” ifadelerini kullandı.

Kağıt üzerindeki avantaj ya da dezavantajların sahaya yansımasının farklı olduğunu söyleyen 30 yaşındaki oyun kurucu, “Kariyerim boyunca her iki yönde de örneklerini yaşadım. Başarı kağıt üzerinde değil sahada, maddiyatla değil takım ruhuyla kazanılıyor. İşte ben bu ekstra mücadeleyi vermeye, fark yaratmaya, hem saha içinde hem saha dışında taraftarımızla bir olup kazanma alışkanlığı olan bir takımın parçası olmaya geldim” şeklinde konuştu.

Mehmet Yağmur kimdir?

1987 yılında İzmir’de doğan Mehmet Yağmur, basketbola şehrinin takımı Pınar Karşıyaka’da başladı. 16 yaşında A Takım formasını sırtına geçiren Yağmur, 2 yıl sonra takımın önemli parçalarından biri haline geldi. Başarılı oyun kurucu henüz 18 yaşında Türkiye Ligi’nde 50. maçına çıktı. Ardından Beşiktaş Cola Turka’ya transfer olan Yağmur, buradaki iki sezonunun ardından Tofaş ve Türk Telekom formalarını giydi. Mehmet Yağmur, son üç sezonunu Darüşşafaka’da geçirdi. Kariyerinde 350’den fazla Türkiye Ligi karşılaşması tecrübesini yakalayan Mehmet Yağmur, altyapı milli takım kategorilerinde de Genç Milli Takımla 2004 ve 2005 yıllarında gümüş madalya kazandı.