Geçen sene olduğu gibi yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günümüzde Galatasaray’ın futbol maçı oynandı. Her zaman dimdik ayakta duracağını düşündüğümüz Cumhuriyetimizin 93.yılı kutlamalarında gecenin bir ayağının Galatasaray olması Sarı Kırmızıya gönül verenler için sevindiriciydi. 29 Ekim’de en çok maç kazanan takım olma istatistiğine de sahip olan Cimbom bu anlamlı güne bir galibiyet daha ekledi. 93. Yılı kutlarken Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı saygıyla, minnetle anıyoruz.
 
 
Tehlikeli viraj gibi olan fikstürden önce Adana deplasmanı telafisi çok zor bir maçtı. Geçen haftaki moral bozan mağlubiyet sonrası Galatasaray’dan düşündüğümüz maç başını yine göremedik. Değişen bir şey yoktu. Kapalı savunmalara karşı zorlanma söz konusuysa o zaman 2.bir oyun planı geliştirmek gerekiyor. Kaybedilen toplardan sonra rakip sahada presle top kazancı olmamasından dolayı rakiplerin dengesini bozma imkanı çok azalıyor. Pas yaparak tempoyu düşürebildi Adanaspor. Galatasaray savunmasındaki tek fark Chedjou dışında diğer üç oyuncunun konsantrasyonu daha yüksekti. Semih topun önüne attı kendini mesela. Zaman zaman topu kanatlara indirince etkili olduk ama onun da atak sürekliliği olmadı. Eren’e o kadar az top geliyor ki orta gelince bocalıyor artık. Carole günün adamlarından biriydi. İlk yarıda girdiği kademe çok kritikti.
 
 
Soyunma odasından dönüşte Galatasaray biraz kendini hatırladı. Geçen haftaki gibi topa sahip olmak dışında biraz tempo yaptık ve pozisyonlar bulduk. Rakibe pas yapma şansını 10- 15 dakika vermediğiniz zaman zaten bu maçları koparıyorsunuz genelde bizim ligimizde. Bruma’nın golünden önce gol kendini belli etmeye başlamıştı. Eren ve Sinan net golleri kaçırdılar. Üst üste duran toplar kazanılmıştı. Bruma takımı taşımayı sürdürdü. Açıkçası ilk geldiği zaman bonservisine bu kadar para verilir mi diyenlerden birisiydim. Demekki ilk sene sakatlanmasaymış şimdi Premier Lig’de olurmuş. Verilen paranın çok fazlası gelecek gibi. Fena taca çıkmış olduk. Kabul ediyorum. Basın toplantısında yenildiğimiz Trabzonspor maçında oynamadığını hatırlatan Yasin’in yerine giren Sinan’ın da iyi oynamasına sevindim. De Jong büyük tecrübe. Golden sonraki kötü oyunda De Jong gibi bir futbol aklı olmasa Galatasaray daha fazla baskı yiyebilirdi. Maçı kafada bitirmenin cezasını Adanaspor kesemedi. Muslera yine hatasız oynadı daha doğrusu.  90+4’te 1-0 öndeyken kontra yemenin açıklaması olamaz.
 
 
Kusura bakmayın ama maçtan sonra yine başkasının yerine utandık. Riekerink Bey’in yerinde hangimiz olsak o sorudan sonra kalkıp giderdik. O soruyu cevapladı adam gayet sakince. Riekerink Bey boşuna demedi taraftar. Adam dedim. Adam gibi adam demem lazımdı. Sezonun ne zor fikstürüne geldik. Beşiktaş maçındaki oyun seviyesine çıkmak zorunda Galatasaray.