Ülkemizde Süper Lig'in ertelenmemesi beIN Sports'a fazlasıyla yaradı. Detaylar şöyle...

Türkiye'de zarar ettiklerini açıklayan ve kulüplerden indirim de isteyen beIN Sports, hafta sonunda oynanan maçları hem kendi kanalı üzerinden, hem de Türkiye Ligi’ni yayınlayan yerel kanallara satarak büyük kazanç elde etti.

Avustralya’dan Kayo Sports, Brezilya’dan DAZN, Afrika’ya yayımlamak için Canal +, Çin’den QQ Sport, eski adıyla Yugoslav ülkelerine yayımlamak için Sportkulp-1, Portekiz’den SportsTV, ABD’de beIN Sports dışında Fanatiz USA ve yine Asya ülkelerine yayımlamak için beIN Sports dışında Sports kanalları ile geçici anlaşmalar yapıldı.

Sadece Galatasaray - Beşiktaş derbisi aynı saatte üst düzey başka maç olmadığı için 100’e yakın ülkeden canlı ve naklen yayınlandı. Aynı şekilde insanlar evlerinden çıkmadığı için 1 milyara yakın izleyiciye ulaştığı tahmin ediliyor. Hatta izleyicilerini futbolsuz bırakmak istemeyen pek çok spor kanalı da Türkiye 1.Lig maçlarını bile canlı ekranlara taşıdı.

Fotospor'un iddiasına göre yayıncı kuruluşun geçici anlaşmalar sayesinde sadece hafta sonunda Süper Lig maçları üzerinde reklamlarla da dahil olmak üzere 100 milyon dolar’lık bir gelir ettiği tahmin edilmekte.