Rıza Morova, Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'ın kendilerinden özür dilediğini açıkladı.

"FİNANSAL DURUMLARI SORDU"

Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı Elias Jelert transferinde Johan Elmander detayı

"Maç sırasında çok iyi ağırlandık. Maç sonu da büyük bir masaya oturduk ve sohbet ediyorduk. Hasan Arat Beyefendi finansal durumları sordu. Metin Bey (Öztürk), Fulya'yı iyi değerlendirmeleri gerektiğini sadece futbol gelirleriyle borçların sıfırlanamayacağını anlattı."

"HASAN BEY ÖZÜR DİLEDİ"

"Hasan Bey, oradaki Genel Kurulun biraz farklı olduğunu söylerken bir yöneticileri heyecanlı bir şekilde bizim yaptığımız salıncaklı paylaşımı anlattı. 'Hakaret edilmiş' dedi, Hasan Bey de, 'Hemen sildirin' dedi. Metin Başkan 'Sildiremeyiz çünkü bunda bir şey yok. Siz maç boyu Ali Sami Yen'e küfür ettiniz.' şeklinde konuştu. Hasan Bey de Ali Sami Yen'e edilen küfürlerden dolayı özür diledi."

"ARTIK BİZ DE SUSMAYACAĞIZ"

"Galatasaray Kulübünden kimse bu paylaşımdan dolayı özür dilemedi. Ne var orada bir salıncak ve kartal. Fenerbahçe'nin salıncağında değiller mi? Bir şirketin iki kulübe sponsor olması etik değil. Aynı ailenin evlatları. Biz, Galatasaray kulübü olarak bugüne kadar efendilik yaptık ve sustuk. Kutuplaşma olmasın, insanlar sokakta kavga etmesin istedik ama artık biz de susmayacağız. Özellikle FETO suçlamalarıyla ilgili olarak kulüp gerekeni yapacak. 6222'nin mutlaka uygulanmasını istiyoruz. Meczuplar ceza almalı."

Soru: "Bu çekişme nereye kadar gidecek?"

"BU GİDİŞATTAN MEMNUN DEĞİLLER"

"Fenerbahçe yaparsa biz de yapacağız. Benim onlara önerilerim kendilerine kendi maçlarına konsantre olmaları. Ali Koç sezon başında 'Fıtratımızda olmayan şeyler yapacağız' demişti. Bu sözün ne olduğu her geçen gün daha iyi şekilde ortaya çıkıyor. Fenerbahçe yönetiminde de arkadaşlarım var. Aslında onlar da bu gidişattan memnun değiller. Buna taraftarlar da dahil. Ama bu konuda bir şey yapamıyorlar."

Soru: "Fenerbahçe Kulübü Süper Kupa maçında yabancı hakem istiyor. Kulübünüz bu konuya sıcak bakıyor mu? Mesela Halil Umut Meler'in Beşiktaş lehine penaltı kararını vermemesi çok konuşuluyor. Sizce Türk hakemi bu kupa maçını yönetebilecek mi?"

"OKAN HOCA SON SÖZÜ SÖYLEDİ"

"Halil Umut Meler genel olarak baktığımızda iyi maç yönetti. Evet penaltı kararı vermedi. Ama Cenk'in pozisyonunda devam demesi doğru, Icardi'nin pozisyonunda penaltı vermemesi yanlıştı. Buna rağmen iyiydi diyoruz. Süper Kupa Finalini Türk hakem yönetmeli. Zaten bu konuda Okan Hoca son sözü söyledi. Gerekirse iki kulüp bir araya gelir, 3 hakem belirler ve bunlardan birinin maçı yönetmesi konusunda anlaşırız. Bu tamamen şahsi görüşümdür."

Soru: "Son olarak Beşiktaş galibiyetiyle önemli bir engel aşılmış oldu. Galatasaray şampiyon oldu diyebilir miyiz?"

"GALATASARAY YÜZDE 90 ŞAMPİYON OLDU"

"Çok önemli bir engeldi ve çok önemli bir galibiyet aldık. Çok büyük bir aksilik olmazsa Galatasaray yüzde 90 şampiyon oldu. Biz camia olarak şampiyonluğa inanıyoruz." açıklamasında bulundu.