Derbi geçmişlerinde böyle maçlar, böyle sonuçlar çok rastlanmaz. Rastlandığı zaman büyük gündem etkisi yaratır. Galatasaray son zamanlarda böyle problemli mağlubiyetleri alışkanlık noktasına getirdi. Sahadan puansız ayrılmaktan daha büyük sorun bu. Teknik kadro kenisine böyle bir maç planı seçmiş. En azından Başakşehir maçı kadar saçma değil. Avrupa maçlarında bile evinde yenilmeyen bir Beşiktaş’a karşı deplasman takımı görüntüsü vermeye çalışmak bir noktada kabul edilebilir. Maçta iki net pozisyonu da var ilk yarı Galatasaray’ın. 30saniyede Cenk Tosun pozisyonu gol olsa maç nerelere giderdi elbette o bambaşka bir dönüm noktası. Beşiktaş’ın alacağı riskler düşünülmüş ve ilk yarı ortada bir maç görüntüsü verdi.

Muslera ilk geldiği seneki Başakşehir maçında yaptığı hatanın aynısını yaptı. İki sezonda bir böyle hataları oluyor. Kaleci antrenörü sıkıntısı konuşuluyor. Kaleci uzmanı olmadığım için yorum yapmak istemem. Galatasaray’ın zaafı bundan sonra ortaya çıktı. Koskoca Galatasaray’ın yenik duruma düşmesi halinde oyun planı belli olmaz mı? Nasıl çözüm yolu meydana getirilir kafa yorulmaz mı? Beyefendi en güzel yerden maç bileti almış sanki. Herkes nasıl izliyorsa öyle maçı izledi. Beşiktaş her anlamda üstünlük kurdu. Hoca oyuncular, takım uyumu ne ararsak var. Her dakika değil her saniye gol pozisyonu akını var. Durumu ciddi olan hastaya doktor son bir çare müdahale yapar. Büyük bir rezalet ihtimali doğmuş Selçuk var kenarda, başka yok. Ndiaye- Belhanda tamamen düştüler, Ndiaye sahada yok. Belhanda belki duran top kullanır. Çıkan oyuncu Belhanda. Olacak şey değil! 2.gol çok geç geldi Beşiktaş adına. Ne var artık kaybedecek? Hiçbir şey. Sol bek Denayer’i çıkarıp sol bek Linnes’i oyuna dahil etmek bana gore dalga geçmektir. Denayer niye sol bek diye soru geleceğini düşündüğü için ‘’Linnes’i de soktum alın işte’’diyor. Benim aldığım mesaj bu şahsen. Şenol Hoca maçtan sonra oyuncularına büyük ihtimalle’’ şampiyonluktaki rakibimizi böyle yakalamışız niye tarihi fark yapıp pskolojik olarak tamamen bitirmiyorsunuz? Bu goller nasıl kaçar’’demiştir. Beşiktaş hak ederek kazandı maçın özeti.

İktidar koltuğunu kaybetme korkusuyla 2 senede göstermediği ilgiyi Galatasaray Futbol Takımına bu sene gösteren Dursun Özbek bu sefer telafisi olmayan bir yola girmiş olabilir çünkü bu sene istenen başarı gelmezse toparlanma süresi çok daha uzayabilir. Herkes her işi yapacak diye bir şart yok. Hepimizin yapabildiği şeyler var, beceremediği şeyler var. Bu kadar kötü bir Galatasaray Yönetimi olmadı. Kötü yönetim oldu elbette ama Galatasaray itibar kaybediyor. Maçtan önce Beşiktaş taraftarları 5 atarız diye el işaretleri yapıyor ve maç 5’ten çok daha farklı olabilirdi. Eskiden ezel rakipler birbirlerine 5 işaretleri yapardı ama sadece espri olsun diye. Dün Beşiktaşlılar gerçekten 5 atmayı düşündükleri için bunu yaptılar.

Son olarak Dünya Engelliler Günü’ne değinmek istiyorum. Aslında Engelsizler Günü. Sportif olarak mesela konuyu ele alırsak Galatasaray Takımı herkese bu konuda örnek oldu. Bunu söylemekte sakınca görmüyorum.Bütün engelli insanların yüreklerinin engeli yok. En önemlisi bence budur.