Pjanic’le beraber gelecek sezon takımdan ayrılacak olan Can Bozdoğan için sarı-kırmızılılar devreye girdi. Beşiktaş’la olan kiralık sözleşmesinde 3.5 milyon euro’luk satın alma opsiyonu bulunan Can'ın kulübü Schalke ile irtibat kuruldu.

Futbolcuyu gelecek sezon kadrolarında görmek istedikleri bilgisi verildi. Ayrıca Can’ın menajeriyle görüşmek için izin talep edildi.

CAN BOZDOĞAN KİMDİR?

Can Bozdoğan, 5 Nisan 2001'de Almanya'nın Köln şehrinde dünyaya geldi. Çok küçük yaşlarda Köln'de yerel takımlarda başladığı futbolda kısa süre içerisinde gelişim gösteren Can, 2008 yılında Almanya'nın köklü ekiplerinden olan Köln'ün altyapısına transfer edildi. 7 yaşında kapısından girdiği Köln'de bütün altyaş gruplarda forma giyen genç oyuncu, U17 ve U19'da gösterdiği performansla ise ön plana çıktı.

Sol ayaklı orta saha oyuncusu, Ağustos 2019'da Schalke 04'e transfer oldu. Schalke'de ilk olarak U19 Takımı'nda oynayan gelecek vadeden oyuncu, 16 maçta 4 gol, 3 asistle skora katkı sağladı, 2. takımın ardından Temmuz 2020'de A takım kadrosuna dahil edildi.

Schalke'de A takım formasıyla çıktığı 18 resmi maçta gol katkısı veremeyen ancak 2 asist yapan Can, Ağustos 2021'de Beşiktaş'a kiralandı. Siyah Beyazlı ekip, solak oyuncunun kiralama bedeli için Schalke'ye 350 bin Euro ödedi.

ELMAS, GEDSON HAKKINDA NE DEDİ?

"Menajerinin bize ulaşmasına gerek yok. Biz istersek menajerine ulaşırız. Gedson taraftarın çok sevdiği genç bir yıldız adayı. Bu kadro ve planlamasında hızlı çözümlere yöneldik. Sınırsız yabancı hakkımız da yok. 22 Ocak 2022'te Benfica ile yazışma yaptık. 1,5 sezon için 1 milyon euroluk kira ücreti, 7,5 milyon euroluk satın alma opsiyonu istediler. Gedson'u isteseydik alırdık ama şu an önceliğimiz değil. Şu anda ilgimiz yok."

TARAFTARIN DUYGULARIYLA OYNUYORLAR

"Sosyal medyada taraftarın duygularıyla oynayan bir takım odaklar var. Bunların birçoğunu mahkemeye verdik. Televizyonlarda da hadsiz yorumlar var, bugün itibariyle onlara da savaş açıyoruz. Reyting için Galatasaray'ın adını ağızlarına alamayacaklar."

(Fotospor)