Bu sezon İngiliz ekibi ile beklenen çıkışı bir türlü gösteremeyen Leeds United yönetimi, deneyimli hocayla en geç sezon sonu yollarını ayırma kararı aldı.

GALATASARAY'A ÖNERİLDİ

İngiltere'den ayrılacak olan Arjantinli teknik adam, menajerler vasıtasıyla Galatasaray'a önerildi. Sarı-kırmızılı yetkililer, Bielsa'nın durumunu ve şartlarını araştıracak. Kulübün danışmanı olarak göreve gelen Luis Campos'u bu transferde referans olarak kullanacak.

SÖZ KONUSU BİELSA İSE...

Galatasaray'da yönetim sezon sonuna kadar hoca değişikliğine sıcak bakmıyor. Okan Buruk ismini de muhalif isimlerin sayısı bir hayli fazla. Torrent ve yardımcılarına verilecek tazminatın yanı sıra yeni hocaya verilecek maaş şuan için Galatasaray'ın elini kolunu bağlıyor. Fakat başkan Elmas ve yöneticiler hem Türkiye'de hem de Dünya futbolunda büyük bir itibarı olan futbol adamını ikna ederse elini taşın altına koyacaklar. Çünkü bu hamle yönetimin biraz daha nefes almasını, medya ve taraftar karşısında kredisinin bulunmasını sağlayacak.

FENERBAHÇE'DEN SERVET İSTEDİ

Fenerbahçe ile geçtiğimiz sezon görüşmelerde bulunan 66 yaşındaki çalıştırıcının, Ali Koç ile yaptığı görüşmelerden 2 yıllık sözleşme ve senelik 5.5 milyon Euro maaş istediği ifade edilmişti.

1.64 PUAN ORTALAMASI VAR

2018'den beri Leeds'in başında olan Bielsa, 166 resmi maçta 1.64 puan ortalaması yakaladı.

Bielsa'nın çalıştırdığı Leeds, bu sezon Premier Lig'de çıktığı 22 maçta 5 kez kazanıp 9 kez kaybetti. Yorkshire ekibi, küme düşme hattının yalnızca 6 puan üzerinde ve 15. sırada yer alıyor.

HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Arjantinli teknik adam hakkında en çok merak edilen bir diğer detay ise, hiç şüphesiz ki kariyeri. Arjantin ve Şili gibi Latin Amerika ülkelerinin milli takımlarını çalıştıran Bielsa, ülkesinin güçlü ekiplerinden Newell's Old Boys takımını da çalıştırmıştı. Avrupa'da ilk olarak Espanyol'u yöneten teknik adam, dönüşte Arjantin ve Şili milli takımlarını yönetti. Daha sonra kesin olarak Avrupa'ya dönmüş oldu. Sırasıyla Athletic Bilbao, Marsilya, Lille ve Leeds United ekipleriyle çalışan Bielsa, Fransa'daki talihsiz kaderinden sonra İngiltere'de yeniden doğdu. Marsilya'daki ilk sezonunda Akdeniz ekibini ilk 4 potasına sokan Bielsa, ikinci sezonunda Marsilya ile 1 maça çıkan Bielsa, 1 yıl boşta kaldı. Daha sonra Lille OSC'nin başına geçti. Ancak burada, sezonu 13 maça çıkıp 3 galibiyet, 3 beraberlik 7 mağlubiyetle 19. sırada bulunuyordu. Kulüp yönetimi, Bielsa'nın görevine son verdi.

(Fotospor)