Bir çılgınlık yapmak gerekiyordu, Fatih Terim iki çılgınlık yaptı. Bu çılgınlık maçı getirdi. Bizim ligimiz başka ligler gibi değil. Mutlaka pivot santrafor özellikli oyuncu kullanmak zorundasınız. Pivot yok mu? O zaman çok iyi bitirici gerekiyor. Donk girdi, bitirdi işte. Maç boyu iyi orta gelmedi ama kuleler oyuna girince bir and aorta sonuç verdi. Burası böyle. Çok kritik bir maçtı Galatasaray için. Bu galibiyet sezon sonu hatırlanabilir.

Hedef oyuncu olmmadan oynanan oyun kanatsız kuş etkisi veriyor. Veya şöyle diyelim; pençesiz aslan. Gomis 29 gol attı geçen sene. Galatasaray’ın topu kaleye götürme sorunu genelde olmadı. Sadece sonucu yapabilecek bir santrafor ile Galatasaray gaza çok fazla basabilecek bir lig ortamında şu anda. Şampiyonlar Ligi’nde bile grubu yarılama şansını tepti. Maicon santrafor için daha ideal diye düşünüyordum. Birde Donk yanında ortaya çıkıverdi. Bir çaresi elbet bulunur. Ocak ayına kadar böyle deli hamlelerle devam edecek Fatih Terim. Tablo bu. Başka seçenek yok.

Maçın en önemli kısmı golden sonraki dakikalardı. Galatasaray gibi bir takım öne geçtiği son dakikaları kendi eliyle sürekli rakibe atak şansı tanıyacak kadar telaşlı ve panik halde olmamalı. NDiaye’nin kaleye gitmemesi lazım gerekirse. Korner bayrağında topu saklaması lazım. Sinan’ın kaleye vurup rakibe zaman vermemesi lazım. Feghouli topu niye havaya dikti anlayamadık. Son saniye pozisyonu tamamen Feghouli’nin o saçma vuruşunun ürünü. Belhanda bugün en iyi maçını oynadı ama kartı olduğu için çıktı. En iyi maçında bile güvenilmeyenn 10 numara! Antalyaspor elinden geleni yaptı. Bülent Korkmaz Hoca elindeki malzemeden yapabileceğinin en iyisini çıkarıyor. Ozan- Serdar ikilisi çok iyi oynadığı için pozisyona giremediler ama az kalsın istedikleri puanı alacaklardı.

Stoperlerle bile maç kazanma mesajını vermek Galatasaray için önemli. Pskolojik olarak sinir bozar böyle durumlar. Bunu tahmin etmek zor değil. Kendinize de müthiş bir güven verir. Ne kadar erken olursa olsun sonuç olarak Milli Takım arasına lider giren bir Galatasaray var.