Yabancı kontenjanı sorunu her geçen gün başımıza daha büyük bela açıyor. Kuralın gelmesinden sonra 17 takım bu kuralı artık sorun olarak görmezken biz ısrarla bu sorunu çözmek için değil çözmemek için adımlar atıyoruz. Transfer edilen 5 oyuncununda yerli olmasına rağmen alınan yerli oyuncular Olcan Adın ve Sinan Bolat hariç maç kadrosunda forma giymek için yetersizler. Yönetim son olarak forvet transferi için Amrabat'ı satmaya karar verdi. Amrabat'ın forvet bölgesinde oynayabildiğinden ve Malaga'da oynadığından tüm dünyanın haberi varda bizim komitemizin mi yok? Göndermeye çalışılan Amrabat kamptaki en istekli oyuncu, bizim yerli oyuncularımız için para öncelikli etken oluyorken Amrabat için her zaman ilk olarak Galatasaray gelir. Galatasaray'a gelmek için Kayserispor'daki alacaklarını silen, kadro dışı kaldığında sesini çıkarmayan, klubü sıkıntıya düştüğünde kiralanmayı bile kabul eden oyuncu göndermeye çalışılan Amrabat'ın kendisi! 

VEFA ESASTIR

Galatasaray'da vefa esastır, idmanlarda yollamadığımız oyunculardan daha çok çalışan Amrabat tek kalemde silinmemeli. Devre arasında kadromuza kattığımız Alex Telles içinde aynı şeyler geçerli. Brezilyalı yıldız çok kısa bir sürede takıma adapte olup taraftarı kendine hayran bırakmıştı. Biz değil miydik renkdaşlarım Alex Telles'i yücelten? Biz değil miydik onu Brezilya Milli Takımı'na yakıştıracak kadar yetenekli bulan? Süper Kupa Finali'nde gösterdiği kötü performans için bir maçlık kötü oynadığı oyun için ''Alex Telles satılsın.'' isteğinde bulunan taraftar kusura bakmasın Galatasaray renklerini yansıtan bir taraftar değildir. Bizim için her şeyden önce ruh ve vefa gelir bu kriterlere uymayan oyuncuların ise yerli, yabancı satılması gerekmektedir.

BU SORUN NASIL ÇÖZÜLECEK?

Yönetim, teknik ekip ve taraftarın memnun olmadığı bölge için konuşalım; Savunma. Kamerunlu Dany için Gaziantepspor'a ödenen miktar:  3 milyon 300 bin Euro. Yine vatandaşı Chedjou için Lille klubüne ödenen miktar: 6 milyon 300 bin Euro. Toplam bonservis bedeli: 9 milyon 600 bin Euro. Yönetim hiç bir zaman Serdar Aziz için veya Ömer Toprak için bu rakamın yarısı kadar teklifte bulunmadı. Eğer bir Türk oyuncu için 5.000.000 istenirse her zaman pahalı ve maliyetli sayıldı oysa yabancı oyuncuların kontenjan sıkıntısı ve aldıkları yıllık ücret çok büyük dezavataj.  4 sezondur başımızı ağrıtan bu kural bizi açıkça Milli Takım'a futbolcu yetiştirmeye teşvik ediyor. Bu kurala uyup bu paraları zamanında veya şimdi yerli oyuncuya vermek yönetimin zoruna mı gidiyor yoksa bizim Türk oyuncular ile bir alıp veremediğimiz mi var? 

KİMLER GİTMELİ, KİMLER KALMALI?

Benim fikrimin tabiki bir etkisi yok ancak taraftarın çoğunluğunun isteğini ve yabancı oyuncuların saha içindeki performanslarını göz önünde bulundurursak en azından önümüzdeki dar zamanda gitmesi gereken oyuncular: Bir türlü dikiş tutturamayan Kamerunlu stoper Dany, fiziki açıcan son derece zayıf olan ve performansının üstüne koyamayan Lucas Ontivero, ve Galatasaray ile miladını dolduran saha içindeki disiplinsizlikleri ile bize yakışmayan Emmanuel Eboue. Ve zarar edilmeden gönderilebilyorsak Chedjou. Bu futbolcular gönderilemiyorsa sözleşme fesih bedeli sözleşmelerinin kalan sürelerinde alacakları miktardan çok fazla değilken neden transfer yapmak için elimiz kolumuz bağlı? Kimlerin kalıp oynaması gerektiği elbette hocanın takdiri ancak Muslera, Melo, Alex Telles, Bruma ve Sneijder'i yollamak futbol katili olmaktır. 

EĞER GİTMESİ GÜNDEMDE OLANLAR GİDERSE

Ontivero, Eboue ve Dany gönderilirse öncelikli olarak bir stopere, sağ beke ve forvete ihtiyaç varç Zaman daraldıkça Almeida olasılığı artarken savunma için Balanta planları tutmayabilir. Tarık Çamdal için temaslar hala bir umut sürerken, kiralanması gündemde olan Alex Song hem stoper hem defansif orta saha olarak oynaması nedeniyle kuşkusuz nokta transfer olur. Selçuk'un formsuz olması nedeniyle Şampiyonlar Ligi maçlarında Melo-Song ikilisinin Semih-Chedjou ikilisi önünde görev yapması Süper Kupa maçında olmayan savunma direncini en yükseğe çıkartır. Alex Song, Tarık Çamdal ve alınacak yabancı forvet kesin olarak gelirse üçüncü bir yabancı oyuncu transferi yerine Eboue'ye yaptığı yanlışları düzeltmesi için fırsat verilip Şampiyonlar Ligi maçlaırnda kullanılabilir. 

Galatasaray yabancı kontenjanı sorununu bugün olmazsa yarın aşmalı ki bu takım hak ettiği yerlere gelsin aşmalı ki bizim bu kuraldan yara almamızı isteyenler gülmesin!