Ülkemizin en önemli futbol şehirlerinden Eskişehir çöken futbolumuzun tamamen iflas ettiğine dün şahit oldu. İzlanda’ya saygı duymaktan başka olumlu herhangi bir duygumuz olmadı tribünlerde. Ay Yıldızı temsil etmekten bu kadar uzak olmadı bizim Milli Takım bizim kuşak zamanında. Saha dışında yaşananları ısıtıp ısıtıp tekrar yazmak saçma oluyor biliyorum. Zaten hepimiz biliyoruz. Dün biz utandık izlerken. El kol hareketleriyle sürekli itiraz eden, darbe aldıktan 2-3 saniye sonra düşmeye karar veren, halı sahada oynayamayacak durumda olmasına ragmen oynamakta ısrar edip ve oyundan çıkıp sırıtan futbolcular topuluğu gördüm ben dün akşam. Benim takım kaptanım gülerse ben ne üzüleceğim? Ben de güleyim. 1 aydır rakibi düşünüyorum deyip rakibin tek oyun anlayışına önlem alamayan bir teknik kadro vardı. Sonucunda İzlanda emeğinin karşılığını çok rahat aldı.

Lucescu bulunduğu yerlerde başarılı olmanın yolunu bulan bir teknik adamdı. Teknik adam demiyorum bakın teknik adamdı diyorum. Emekli olmaya karar vermiş bir insanı ülkemizin Galatasaray’ı getirmeye çaalışırken bir anda ülkemizin Futbol Federasyonu getirdi. Akıllara durgunluk sebebi. Lucescu bilmez mi bu kadronun ne olduğunu? Kimlerin yetersiz, kimlerin herkesin sempatisini kazanacak oyuncular olacağını? 1 ay izlanda izleyen Hocanın bizi hiç bilmemesi mümkün mü? Lucescu’nun çok umrundaydı bizim Milli Takım! Bu kadar tamamen kontrolünü yitirmiş bir idarenin sonucu bundan farklı olsaydı yine bir mucize olurdu. Son yaşadığımız mucize bizi 2 sene daha geriye götürdü açıkçası. Bunu da unutmamak gerekir bence. Selçuk İnan’ın o golü olmasaydı belki biz kadroyu yenilemiş, 2020’lere, 2022’lere umutla bakıyor olurduk.

Fatih Terim’in son yıllarda çok eleştirilecek hareketi oldu. Gidişi zaten sportif sonuçlar değildi. Arda Turan konusunda hiçbir açıklama yapmaması Fatih Terim haksız diye beni açıkçası düşündürmüştü zaten net olarak yazmıştım. Zaman Fatih Terim’i haklı çıkardı. Neler olduğunu halen bilmiyoruz ama Fatih Terim’e bu konuda özür borçluyum. Bu itici kadroyu değiştirecekti. İzin verilmedi. Fatih Terim’in de en büyük yanlışı en baştan bu Federasyon’a gitmesiydi. O da unutulmaz. Tam anlamıyla karmaşık diziler gibi oldu Türk Futbolu. Bir konu içinde bir sürü konu bağlantılı.

Gündem değiştirmek için istifa haberlerini ortaya attılar. İstifa edecek insan eder. Tıpkı’’ Lucescu alzehimer’’ haberlerini yaptırdıkları gibi. Hasta haberlerini yaptırdığı insanı takımın başına getirecek kadar tuhaf bir Federasyon Başkanı var. Böyle zihniyete böyle kadro, böyle takım yakışır.