Çok büyük skandal olayların oyuncuları daha çok hırslandırması gerekirken 2-0’dan maç verme hatasına 2.kere düştü Galatasaray. Bunun açıklaması olamaz. Lig sonuncusu Rizespor’un kaleye gelecek gücü yok, zorla kaleye getiriyorsun. Bunun nedeni bitiyorsun 60.dakikada. Farklı galibiyet beklenen maçlar beraberliği kurtararak bitiyor. 2-0’dan sonra bu maçta puan kaybetmek büyük başarı! Yenilgiden farksız hatta.

İlk yarıda kopması gereken bir maçtı. Biraz organize atak gol pozisyonu doğurdu. Kimsenin kimseye pas vermemesi pozisyonları öldürdü. Rizespor Vedat Muriqi gibi açık alanda hiç etkili olamayacak bir forvet tipi ile sahadaydı. Aminou ve Samudio 2 hızlı kanat oyuncuları. Onların karşılarında da Mariano ve Nagatomo vardı. Hiçbir tehlike gözükmezsen Galatasaray ezici bir üstünlük kuramadı. Bu çok düşündürücü bir konu. İlk golü Feghouli hazırladı. Selçuk İnan maçı tamamladı ama sahanın en faydalı isimlerinden birisi olan Feghouli oyundan çıktı. Feghouli’nin oyundan çıkarken ıslıklanması sanıyorum bilinç kaybı.

Şapkadan tavşan çıktı 2.yarının başında. Orta sahaya sertlik getirmek gerekiyordu ama Mariano çok sert bir oyuncu değil. İlla orta saha hamlesi yapılacaksa Ozan’ı orta sahaya çekip Maicon stopere gelse daha mantıklıydı. Skor avantajı Galatasaray’da olduğu için Maicon’un ideal oyun anlayışı söz konusuydu çünkü. Buna ragmen Mariano tecrübesiyle o bölgede de sırıtmadı. 2.golün dakikası daha güzel bir zamanda olamazdı. Maç koptu artık derken roller yine değişti. Rizespor’un kendine güveni geldi. Tıpkı 1 ay önceki Fenerbahçe maçı gibi. Aynı senaryo. 2-2 olacağı belli gibiydi 2-1’den sonra. 2-2 olur olmaz yapılması gereken Maicon’un santrafora geçme hamlesi çok geç geldi. Teknik heyetin de performansı hiç iyi değildi.

Devre arasında oyuncu mutlaka satmak,eğer almış olmak için oyuncu alınacaksa hiç oyuncu almayıp genç oyunculara yer verip takımı hareketlendirmek, takıma bir enerji katmak gerekiyor. Maçları bitirememek hiç normal değil.

- - - - - - -