2020 yılı asgari ücret brüt 2.943 TL, net 2.324 TL olarak belirlendi.

Milyonlarca vatandaş ve kamu çalışanlarının beklediği asgari ücret bugün canlı yayında açıklanacak. 2020 Asgari ücret ücretleri bugün 14.00'da canlı yayında açıklanacak. 

Türk-İş, HAK-İŞ ve DİSK ortak ses yükseltti ve asgari ücret için alt sınırı açıkladı. İşçi sendikaları 2020 yılı için asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olmasını istiyor. Peki, Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ile alakalı tüm detaylar bu haberde.

CANLI Asgari ücret ne kadar oldu? 2020 Asgari Ücret açıklanıyor. Canlı izleyebilirsiniz...

Asgari ücret ne kadar olacak?

İşveren temsilcisi sendika TİSK, henüz teklifini açıklamadı.

TÜİK, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı. Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL olarak belirlendi. Bu rakam orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde ise bin 940 TL olarak hesaplandı. Ancak işçi sendikaları, bunun kabul edilmeyeceğini vurguluyor.

Türk-İş, HAK-İŞ ve DİSK ortak ses yükseltti ve asgari ücret için alt sınırı açıkladı. İşçi sendikaları 2020 yılı için asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Erdoğan, asgari ücret konusunda devam eden görüşmelerin son tur görüşmelere başladıkları hatırlatılarak, "Asgari ücret konusunda bir müjdeniz olacak mı?" sorusuna "İnşallah jestimizi yaparız da burada yapmayalım daha. Şu anda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız yaptıkları çalışmaları döner dönmez bize bir getirsinler. Bakalım son geldikleri nokta nedir, onu da bir kendilerinden görelim. İnşallah, tarafları memnun edecek bir adımı atarız" ifadeleriyle cevap verdi.