Ergün, Radyospor'dan Özgür Sancar'a özel açıklamalarda bulundu.

"Kolay bir maç yok"

Ankaragücü ile karşılaşacak maçı değerlendirerek sözlerine başlayan Ergün, "İç saha maçlarımızda tedbirli olmamız lazım. Makas çok kapandı. Seyirci büyük güç, takımı sonuna kadar destekliyorlar. Takımımız bu maçı da sahaya kazanmak için çıkacak. Kolay bir maç yok. Biz maç maç ilerleyip yarınki maça da kazanmak için sahaya çıkacağız" dedi.

Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı... Abdürrahim Albayrak paylaşılmıyor! 3 ayrı teklif aldı...

"Emre Taşdemir'in sakatlığı ciddi görünmüyor"

Emre Taşdemir'in sakatlık durumu hakkında bilgi veren Ergün "Çok ciddi görünmüyor ama yine de sakatlık. 1-2 gün içerisinde sağlık heyeti bir geri dönüş yapacak. Ona göre bakacağız" şeklinde konuştu.

Icardi-Al Nassr iddiaları hakkında

Icardi-Al Nassr iddialarına da değinen Ergün, "Transfer dönemi yaklaştığı zaman çok fazla spekülasyon oluyor. Icardi bir dünya yıldızı. Bu iddialar şaşırtıcı değil. Bize tranfseri de çok ciddi yankı uyandırmıştı. Bunlar normal. Transfer süreci başlamadı. Anlık performans ile ilgili her şey olabiliyor. Şu an böyle bir bilgi yok. Icardi sezon sonuna kadar Galatasaray'da oynayacak. Anlaşma bu şekilde. İki taraftan bir şey olmadığı sürece bu anlaşmayı bozmak hukuka aykırı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Icardi'nin milli takıma geri dönebilme ihtimali var"

Icardi'nin Arjantin Milli Takımı'na yeniden seçilip seçilmemesiyle ilgili soruya da yanıt veren Ergün, "Şampiyon oldular, bir kararı verdiler ama son dönemde dünya futbolunda forvetlerin ne kadar azaldığı, forvetlerin ileri yaşlara kadar görev yaptığı bir gerçek... Örnek verecek olursak; Burak Yılmaz, Gomis, Giroud.... Icardi'nin de milli takıma geri dönebilme ihtimali olduğunu ve arttığını düşünüyorum. PSG'den bize geldikten sonra uyumu, sahaya çıktıktan sonra yaptıkları ne kadar hızlı yukarı çıktığını gösterdi. Böyle devam edecek ve milli takımın radarına ve kadrosuna girecektir" dedi. 

Seferovic hakkında: Her oyuncu gidebilir

Performansı nedeniyle eleştirilen ve devre arası takımdan gönderilecek oyuncular arasında yer aldığı iddia edilen Seferovic ile ilgili ise Ergün, "Forvetler çok hassas bir pozisyondalar. Hayatlarını gol atarak devam ettiren oyuncular. Bu tür süreçler olabiliyor. Bence pozisyonları değerlendirememiş olması, penaltıyı kaçırmış olması diye düşünüyorum. Ama Seferovic çalışmalarına devam eden profesyonel bir oyuncu. Icardi'nin sakat olduğu dönemde ona daha fazla ihtiyaç duyduk. Elinden geleni yapacağını düşünüyorum. Bu transfer dönemi hele bir başlasın, bir gelelim çünkü önümüzde çok ciddi maçlarımız var. O maçları atlattıktan sonra bakacağız. Şu ana kadar hepsi ön hazırlıklar, ihtimaller. Her oyuncu gidebilir. Bunlar hep olasılık hesapları" açıklamasını yaptı.

"Fenerbahçe maçı hakikaten kafamızda yok"

Sivasspor-Galatasaray maçında yaşanan hakem kararları ve derbi ile ilgili sözlerine devam eden Ergün, "İki tarafın yaptığı açıklamalar sonrası benim bir açıklama yapmam doğru olmaz. Bugünü bir atlatalım sonra Fenerbahçe derbisi hakkında konuşuruz. 15 maç geride kaldı ve ligin yarısına daha gelmedik. Ankaragücü maçı çok önemli. Kritik maçlar. Ankaragücü'nün hocası çok değerli ve bizde de forma giymiş önemli oyuncuları var. Fenerbahçe maçı hakikaten kafamızda yok. Olması gereken Ankaragücü maçı. Taylan ve Emre kiralık olarak forma giyiyor biliyorsunuz Ankaragücü'nde. Onların da birçok iyi yabancı oyuncuları var. Saygı duyduğumuz bir camia. Taylan ve Emre milli takım oyuncusu. Hepimizin onlardan beklediği yine o seviyede futbol oynamaları. Daha ileriye gidecek noktaları olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mohamed ve Morutan açıklaması

Fransa Ligi'nde Nantes'ta kiralık olarak forma giyen Mostafa Mohamed ile ilgili açıklamalarına devam eden Ergün, "Şu ana kadar bize talepte bulunmadılar. Ancak gelen bilgiler opsiyonu kullanılacak şekilde. Onlarda kendi bütçeleri dahilinde bakıyorlar ama şu an bir şey yok. Morutan da öyle. O da katkıda bulunuyor. Teknik direktörleriyle görüşüyorum ve kendisinden çok memnun. İki oyuncumuzun da kiralandığı yerlerde, iyi yerlerde olduğunu söyleyebilirim. Bize şu ana kadar resmi bir bildiri olmadı. Onlar da duruma göre bakacaklar. Pisa şampiyon olursa satın alma opsiyonu mecburi olarak devreye girecek. Bu opsiyon da yanlış hatırlamıyorsam 5.5 milyon Euro olması lazım" şeklinde konuştu.

Cicaldau ile ilgili sezon sonunda değerlendirme yapılacak"

Al-Ittihad Kalba'da kiralık olarak forme giyen Alexandru Cicaldau hakkında da konuşan Ergün,"Bakalım, onun da kiralık anlaşması sezon sonuna kadar devam ediyor. Sezon sonunda onunla ilgili değerlendirme yapılacak" dedi.

Genç oyunculardan Baran Aksaka, Emin Bayram ve Metehan Baltacı'nın gelecekleriyle ilgili konuşan Ergün, "Yönetim hepsiyle temas halinde, ilerleyen bir süreç var. Kısa bir süre içerisinde gereken açıklama yapılacaktır" diye konuştu.

Yunus Akgün ve Bafetimbi Gomis iddiaları hakkında

Son olarak Yunus Akgün'ün kiralanması ve Bafetimbi Gomis'in Eyüpspor'a transfer olacağı iddialarını değerlendiren Ergün, "Yunus Akgün'ün kiralık gitmesi söz konusu değil. Gomis haberlerinin de doğru olmadığını biliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

(Ajansspor)