Herkesin iyi yaptığı, olaya daha hakim olduğu konular var. Transfer dönemlerindeki en büyük problem başarısızlık örnekleri olmasına rağmen Abdurrahim Albayrak’ın transfer yapmaya çalışmakta ısrar etmesi veya ısrar edilmesi. Abdurrahim Albayrak takım içi iletişimi bakımından başarılı bir yöneticidir. Herkes sever kendisini, sorun varsa kendisine oyuncular sorunlarını anlatır fakat ülke dışı transferlerde hep Galatasaray bu ısrar yüzünden sorun yaşıyor. ‘’ Monaco yöneticileriyle çekildiğimiz başka fotoğraflar da var’’ diyor Sayın Albayrak. Transfer sonuçlanmadan nasıl fotoğraf çektirilir? Geçen hafta ‘’Falcao transferine artık oldu diyorum’’ derken bu fotoğrafa gönderme yapmıştım. O gün KAP bildirimi gelecek diye düşündük, gelmeyince de sıkntı oldu doğal olarak çünkü öyle bir fotoğraf ortaya çıkıyorsa o futbolcuyu aldım demektir o. Transfer nasıl yapılır dersini Şükrü Hanedar verdi.

Bu gündemler altında çıkılan bir maçtı Denizli deplasmanı. Denizli stadını görünce elbette yıllar önce o stattan gelecek maç skorunu nasıl beklediğimizi hatırlamadık değil. Açıkçası bu kadar ciddiyetten uzak bir görüntü beklemiyorduk. Bu ciddiyetsizliğe maalesef Fatih Terim’in yokluğunda teknik kadro da dahil oldu. Selçuk İnan ve Diagne tercihleri bu maçı garanti görme göstergeleriydi. Maça kötü başlamadı Galatasaray aslında ama konsantrasyon eksikliği Diagne tarafından kolay gollerin harcanmasına neden oldu. Kale sahasına şandel olarak top düşüyor, Diagne bomba görmüş gibi bakıyor. O topu beklemeyecekse Galatasaray santraforu neyi bekleyecek? Kaçan penaltı zaten Galatasaray için maçın bittiği an oldu. Selçuk İnan en iyi yaptığı işi de yapamadı. Galatasaray teknik kadrosu Selçuk İnan ile sözleşme yenileyerek büyük bir risk aldı ve kaybetti. Bu saatten sonra Selçuk İnan’ı iç sahada bir maça çıkarmak daha da büyük risk olacak. Bırakın efsaneler akıllarda iyi kalsın. Selçuk İnan şu haliyle halen oynarken Sneijder asist kralı olmasına rağmen mukavelesini tamamlayamadı ya ona yanıyorum. Sneijder futbolu bıraktı. Selam olsun kendisine.

Belhanda- Selçuk orta sahası 11 kişiyle bile günümüz futbolunda mümkün değilken 10 kişiyken oyundan çıkan oyuncunun 46.dakikada Seri’nin olması çok büyük bir oyuncu değişikliği talihsizliği. Denizlispor kendisine daha güvenli olsa maç çok farka gidecekti. Yücel İldiz çok beğendiğim bir teknik adamdır. Eskişehirspor’un zor zamanlarında Eskişehirspor’dan ligde kalma iddiasıyla ayrılmıştır, o takım da ligde kalmıştır. Zaten 1.lig şampiyonlukları da hayli fazla. Keşke Nzonzi transferi bir hafta önce olsaydı diyordur herhalde Galatasaraylılar. Dünkü maç için hayati önem taşıyordu. Gerçi artık günümüz futbolunda 6 numara her zaman çok hayati. 3 tane 8 numara gibi bir maceraya girdiğiniz zaman orta sahayı rakipler istiklal caddesinde yürürcesine geçiyorlar dünkü gollerde olduğu gibi. Birde bunlara biraz sert rakip görünce sinen Belhanda eklenince maçta işiniz çok zor oluyor. Geçen seneki şampiyonluğun en önemli ismi Feghouli olmuştur. Belhanda ise yardımcı oyuncu olmuştur. Galatasaray’ın o pozisyonunda oynayan oyuncusu yardımcı oyuncu olmamalı.

Falcao transferini de düşünürsek yabancı oyuncu azaltmak gerekecek. Hatta ilk 11’e girecek deneyimli bir stoper takviyesi de lazım gibi görünüyor artık dün akşamdan sonra. Nasıl bir reaksiyon verecek Galatasaray merakla bekleyeceğiz.