Hafta içinde Real Madrid'in davetiyle Barnebau'daydı Galatasaray. 5 senede 2.defa bu organizasyonda yer aldı. Bu büyük dünya sahnesine çağrılmak için saygın bir kulüp olmayı gerektirir. Real Madrid bu saygıyı bize gösterdi ve oradaydı bizim takım. O 90 dakika bu gösterilen saygının hakkını verecek anlara şahit olduk.  Galatasaray'ın çeşitli bölümlerde oyunda etkili olması, Sneijder'in oyundan çıkarken alkışlanması yine güzel bir Madrid anısı olarak hafızalara kazındı. Fakat maalesef Galatasaray'ın büyüklüğünün tam olarak farkında olmayanların olduğu bir gerçek. Dün bu saha içi neticesi olarak karşımıza çıktı. Geçen sezonun bittiği günden beri Galatasaray nasıl yönetilmez sorusunun cevabı bugün sahada ortaya çıktı.


Sezon başlamış ve 2.hafta oynanıyordu fakat maçtan önce Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamaları hala hazırlık dönemindeki bir açıklama gibiydi. ''Sadece tek maç olarak bakmıyoruz. Bütün bir sezon için herşeyi görmemiz lazım''. Hazırlık maçları takımı görmek için yapılmaz mı? Real Madrid maçında bile maç 1-1 iken kafileye katılmayan oyuncuların dışındaki as oyuncular da oyundan alınmadı mı? Maçta Galatasaray için en güzel görüntü şehitlerimiz için saygı duruşu sırasında tüm takımın Metin Oktay duruşuyla durmasıydı. Şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. Kendi evimizdeki ilk maçta öyle bir kadro çıkıyor ki Mustafa Reşit Akçay kadroyu okuduğunda''oh ne güzel''demiştir. Bir Umut takviyesi 3 silahı birden yok etti. Geçen senenin kahramanlarından Yasin yedek, herkesin sol açık diye bildiği Podolski sağda, herkesin kabul ettiği dünyanın en iyi 10 numaralarından birisi Sneijder solda. ''Takım içi denge''diyordu ya Hamza Hoca, bu şekilde bütün denge bozuldu. Podolski içeri girmek istiyor, Sneijder de giriyor ve tam bir kaos futbolu. En çok koşan oyuncular listesinde ilk 5'te devre bittiğinde Sabri ve Telles var çünkü açık bölgelerindeki oyuncuların yerleri orası değil. Golü yedikten sonra zamanında cevap geldi ama gol Galatasaray'ın yapması gerekenleri yapmasını yine engelledi.


 Antrenörler işler iyi gitmediği zaman devre bitmeden bile oyuncu değiştirebiliyorlar. Hamza Hamzaoğlu oyundan o kadar memnun ki hiç değişiklik yapmadan 2.yarıya başladı. İyi gitmeyen işlere birde Galatasaray'a takım olarak yakışmayan bir gol eklendi. Muslera'nın hatası konuşulacak ama Torje'nin karşısında bir kişi olmaz mı? Antremanda bu kadar kolay vurdurmaz kimse kimseye. Yenik duruma düşüşün arkasından oyuncu değişiklikleri taraftarın da tepkisini çekti. Mağlupken en golcü oyuncu Burak Yılmaz oyundan çıktı. Bütün yaz durumu belli olmayan Melo kurtarıcı diye sahadaydı.  Son 15 dakika Galatasaray Podolski ile özellikle çok gol kaçırdı. Buna rağmen bu mağlubiyetin mazereti asla yok. Galatasaray ligin 2.haftasında deneme yapılacak bir yer olmamalı. Sonuç olarak bir lig maçı. Biraz olsun rakibi ciddiye almak gerekirdi.


Bütün yaz sezonun başarısızlıkları dün karşılığını gördü. Kadronun yeterli olmadığı görüldü. Şampiyon kadroyla devam etmenin gerçekçi bir beklenti olmadığı ortaya çıktı. Fakat bunların hep tersi söylenerek bu günlere gelindi. Şimdi aceleyle 2-3 oyuncu alınır, bütün yaz söylenenler çöpe atılır veya yine bir yıldız oyuncu ortaya atılıp gündem değiştirilmek istenir.  Perşembe günü Şampiyonlar Ligi kuraları çekiliyor ve vaziyet şampiyonlar ligi için hiç heyecan vermiyor.