Sezon başında 9.haftadaki Fenerbahçe derbisinden once böyle bir puan tablosunu kimse beklemezdi. Beraberlik lüksünün olduğu bir maçta Galatasaray Konya deplasmanında kazanınca 8 puan önde rakibini konuk etme şansı geldi. Galatasaray’da olumsuz bir gündem olmadığı için 11 yabancı bir anda en çok konuşulan konu oldu. İlk defa 11 yabancıyla çıkan Galatasaray sanki. İlk Galatasaray olsa bile burada sorunlu taraf niye Galatasaray oluyor? Selçuk İnan oyuna girip seneler sonar iyi bir maç çıkarınca maça büyük katkı sağladı. Demek ki yerli oyuncu oynayacak durumdaysa oynayacak. Galatasaray’da 11 yabancı görünce maçı bırakıp giden Lucescu 8 haftanın en iyi yerli stoperlerinden Serdar Aziz’i niye oynatmadı en önemli maçta? Maçı bırakıp giderek Konyaspor’a hakaret ediyor o zaman Türk Milli Takımı Hocası zaten. Galatasaray kendi kendine mi oynuyor?

22 puanı yakalamış ve kazanmak zorunda olan bir Fenerbahçe bulacak karşısında Galatasaray. Bir ofsayt golden yangın yapma nedeni Fenerbahçe’nin tamamen içlerine bulundukları durum. Tudor için tam olarak kendisini ispat etme maçı bu derbi. Kendi taraftar ve saha avantajının yanında puan avantajı da elinde. Bu fırsatı nasıl değerlendireceğine bakacağız. Konyaspor maçında geçen sene 4-0 kaybettiği Başakşehir maçının sistemini denedi. Böyle meceraya derbide girmesi bana gore doğru olmaz. Galatasaray’da çoğu oyuncu ilk defa derbi oynayacak. Bu hem avantaj hem dezavantaj olabilir. Fenerbahçe’nin maçı olabildiğince gergin hale getirme tuzağına Galatasaray fazla düşmezse bu durum avantaja döner ama aksi olursa Fenerbahçe istediğini alabilir.

Derbilerde ev sahibi takımların üstünlüğü Galatasaray’ın son 2 seneki kötü performansıyla bozuldu. Galatasaray tekrar sezona iyi girerek kağıt üzerinde maça favori çıkacak olsa bile bu derbilerde kesin tahmin yapmanın riski çok büyük. 28 şut attığınız bir maçı kaybedebiliyorsunuz mesela. Konya’da saldırıya uğrayan Galatasaraylı Hakan’ın etrafında herkes birleşti. Güzel bir sinerji oluştu. Okumaya Konya’ya gelmiş bir Galatasaraylı öğrenci. Öğrenemedik ülke olarak saygı duymayı. Statlardan forması çıkarılan çocuklardan sonra şimdi de böyle bir sorun çıktı. Olaysız bir derbi dilekleriyle.