Başakşehir’in mağlup olmasıyla derbi daha önemli hale gelmişti. Beşiktaş’ın kazanma zorunluluğu sürerken Galatasaray’a beraberlik hakkı bir nebze de olsa doğmuştu. Sahaya çıkan 11’lerden 2 tarafın da memnun olmadığı bir maç öncesi yaşadık. Maçın başındaki ilk baskıdan sonra oyun tam Galatasaray’ın istediği hale gelecekti ki gerçekten soyadı gibi dertsiz bir Eren çıktı sahneye. Penaltıyla sonuçlanan endirek kararında tahmin edileceği gibi Galatasaray aleyhine bir karar çıktı. Kolay bir pozisyon değil ama Mustafa istediğini almıştı. Voleybol oynayarak penaltıya sebep olan santrafor Eren Derdiyok aklıma Didier Drogba’yı getirdi. Dider Drogba kritik bir yerden atılan frikikte Juventus’a karşı bütün vücudunu siper etmişti. İşte aidiyet duygusu, takımı sahiplenme böyle olur. Dünyanın en ünlü santraforlarından birisi Galatasaray için her şeyini vererek barajda yükselirken Eren takımına böyle bir sorumsuzlukla gol yediriyorsa artık o takımda duramaz. Dertsiz oyuncularla asla olmaz! Beşiktaş Necip'in stoper oynattı. Eren bu fizik üstünlüğünü bile kullanmayı beceremedi. Adebayor geçen sene nasıl kendini Denayer'in olduğu tarafa attı, git sen de Necip'in olduğu tarafa mesela.

Beşiktaş kendi seyircisi önünde golü erken bulmasına ragmen istediği oyun üstünlüğünü yakalayamadı. Galatasaray oyuna girerek kontrolü de eline aldı. Direkten dönen toplar büyük şansızlıktı. Selçuk’un direkten dönen topunu niye saydığımı çünkü ofsayt kararı verildiğini sorabilirsiniz. Hemen cevap vereyim; Ofsayt bayrağı kaldırılan Feghouli ofsayt değil. Caner ofsaytı bozuyor. Normalde Selçuk’un şutu gol olsaydı VAR’da ofsaytler otomatik olduğu için VAR’dan uyarı gelip gol verilecekti. Tabii biz normalde diyoruz. Galatasaray olunca normal olmuyor VAR. Muslera’nın gösterdiği gibi nasıl olsa hayır deniyor.

Şenol Güneş Atiba hamlesiyle orta sahasını güçlendirdi. Atiba hamlesinin yanına Lens’i de oyuna alsaydı Beşiktaş için maçı koparma hamlesi olabilirdi. Galatasaray kadro derinliği bakımından fazla seçeneği olmayan bir takımdı çünkü. Fark 2’ye çıksaydı maçın senaryosu değişirdi. Galatasaray maçın içinde kalırsa golü bulur diye düşünüyordum ama Maicon ve Ömer ile net goller kaçtı. Abdurrahim Albayrak ‘’ortamı germeyelim’’dedi. Bu nasıl bir açıklamadır? Kim germiş ortalığı? Galatasaray neler yaşamaktadır? Kendinde mi acaba Albayrak? Dün akşam ilk yarıdaki pozisyonları bir kenara koyalım. Hem çelme ile hem de formadan çekilerek dengesi bozulan Onyekuru nasıl bilinçli olarak elle oynayabilir? Neden VAR’a gitmedin dedikleri için Hüseyin Göçek’e Cüneyt Çakır’da gitmiş olmak için VAR’a gitti işte. Beşiktaş tecrübesiyle skoru tutmayı başardı. Galatasaray’ın mağlubiyeti hak etmediğini düşünenlerdenim. 1 kişi hariç bütün oyuncuların ortaya koyduğu mücadeleyi beğenmiştir sanırım tüm Galatasaraylılar.