Mücadeleye Andrea Pirlo, Mbaye Diagne ve Fabio Borini arasında yaşanan penaltı krizi damga vurdu.

Diagne penaltıyı atmak istedi, Pirlo izin vermedi

Karşılaşmanın 52. dakikasında VavaCars Fatih Karagümrük penaltı kazandı. Penaltıyı atmak isteyen ancak Pirlo'nun kararıyla topu bırakan Mbaye Diagne, Fabio Borini'yle ve teknik direktör Andrea Pirlo ile tartışma yaşadı.

Pirlo: "Borini kullanacak"

Fatih Altaylı: "Ali Koç, Galatasaray nefreti ile..." Fatih Altaylı: "Ali Koç, Galatasaray nefreti ile..."

Teknik direktör Pirlo penaltıyı "Borini kullanacak" dedi. Topu bırakan ve sinirlenen Diagne, Pirlo’ya tepki gösterdi.

Gol sevincine katılmadı

Senegalli yıldız, Borini'nin golü sonrası ise takımı ile gol sevincine katılmadı.

Diagne benzer sorunu Sinan Gümüş'le yaşamıştı

Bilindiği üzere Mbaye Diagne, Galatasaray'da forma giydiği dönemde benzer sorunu Sinan Gümüş ile yaşamıştı.

2019 yılında Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaştığı maçta ilk penaltıyı kaçıran Diagne, ikinci kazanılan penaltıyı da atmak istedi ancak Sinan Gümüş penaltıyı kullanmak istedi ve iki futbolcu arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra Sinan'ı iki eliyle iten Diagne penaltı atışını kullandı ve topu ağlara gönderdi.

Terim: "Bazen oyuncuların sinirlenmesi hoşuma gider"

Maç sonrası açıklama yapan Teknik Direktör Fatih Terim, "Bunlar olacak şeyler. Olmasa daha iyi. Bazen böyle şeyler oluyor. O anki oyuncu haletiruhiyesi. İkinci ‘Sıkıntı olur’ diye Sinan’ı tembih ettim. Birinciyi affettirmek için ‘Ben atayım’ dedi. Bundan sonra demek iki gol atması için böyle bir joker kullanmak lazım. Vay benim dediğim olmadı gibi değil. 32 senedir hocayım. Hep benim dediğim oldu, bundan sonra da olur. Bazen oyuncuların sinirlenmesi hoşuma gider. Provokatif değil de bu yönden bakmak lazım. Diagne de hırslanmış. Sinan ‘Barışıp döneyim.’ diyor. Güzel şeyler bunlar" ifadelerini kullanmıştı.

Kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona erecek olan Diagne, bu sezon forma giydiği 28 karşılaşmada 19 gol ve 6 asist kaydetti. İtalyan oyuncu Fabio Borini ise, çıktığı 27 maçta 18 gol ve 9 asist ile oynadı.