Batı zihniyetini topluma empoze etmeye çalışan ABD merkezli dijital yayın platformu Netflix'in ‘Into the Night’ dizisinde Türklere yönelik skandal sözlere yer verildi.

Türk oyuncu Mehmet Kurtuluş'un da oynadığı sözde dizide Türkiye için hakaret içerikli ifadeler kullanması büyük tepkilere neden oldu.

Medyafaresi'nde yer alan habere göre; dizide, İtalyan askeri olan Terenzio karakterinin kıtalara hükmeden şanlı Türk tarihini görmezden gelerek, “Bir askeri zaferleri bile yok” gibi aşağılayıcı ifadeler kullaması da algı operasyonlarını nasıl işlediklerini de gözler önüne serdi.

DİZİNİN KADROSU

Jason George'un (The Protector, Narcos) tarafından senaryosu yazılan dizinin, oyuncuları arasında Pauline Etienne (Sylvie), Laurent Capellatue (Mathieu), Stefano Cassetti (Terenzio), Mehmet Kurtuluş (Ayaz), Babetida Sadjo (Laura), Jan Bijvoet (Rik), Ksawery Szlenkier (Jakub), Vincent Londez (Horst), Regina Bikkinina (Zara), Alba Gaïa Bellugi (Ines), Nabil Mallat (Osman) gibi başarılı oyuncuları kadrosunda barındıran dizinin içerisinde Türkiyeden olmak üzere farklı bölgelerden oyuncular toplanmış. Inti Calfat & Dirk Verheye tarafından yönetmenliğinin yapıldığı dizinin yürütücü yapımcı kadrosunda ise showrunner Jason George ile birlikte Tomek Baginski (The Witcher, The Cathedral) ve Jacek Dukaj yer almakta.