2019 yılında sinemalarda yayınlanan Özgürlüğün Sesi Bilal-i Habeşi TV'de ilk kez ATV ekranlarında yayınlanacak. Seslendirmesini  Engin Altan Düzyatan,Tamer Karadağlı usta isimlerin yaptığı ve Bilal-i habeşinin hayatını anlatan filmi, 26 Nisan PAzar günü 22.30'da ATV ekranlarından izleyebilirsiniz.

Özgürlüğün Sesi Bilal filminin konusu

Bilal, İslam tarihinin önemli şahsiyetlerinden biri olan Bilal-i Habeşi’nin gerçek hikayesinden esinlenerek hazırlanmış bir animasyon filmidir. Dubai kökenli Barajoun Entertainmet tarafından 30 Milyon $ bütçeyle hayata geçirilen film için 250’den fazla kişi görev almıştır. Senaryosunu Hollywood’un ödüllü, iki değerli yazarı; Alex Kromer ve Michael Wolfe’nin yazdığı filmin yönetmenliğini Khurram H. Alavi üstlenmiştir. Beş yıldan uzun bir sürede yapımı tamamlanan filmin fragman müziklerini ünlü müzik grubu Two Steps From Hell; film müziklerini ise Karayip Korsanları, Melekler ve Şeytanlar gibi yapımlardan tanıdığımız, dünyaca ünlü kompozitör Atli Örvarsson yapmıştır. Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Ten Ten gibi yapıları tecrübesine katmış, Yeni Zellandalı Parkroad Stüdyoları filmin post prodüksiyonunda görev almış ve Bilal filmini dünya standartlarında bir animasyon olarak hazırlamıştır.

Filmin ana karakterlerini; Engin Altan Düzyatan,Tamer Karadağlı, Ayça Bingöl, Volkan Severcan, Ayhan Kahya, Kemal Ayyıldız ve Hakan Vanlı gibi tecrübeli oyuncular seslendirmiştir. Bilal filminin Türkiye temsilciliğini, Bosna ve Malcolm X filmlerini Türk izleyicisiyle buluşturan Khan Medya yapmaktadır.

Özgürlüğün Sesi Bilal -i Habeşi