TRT 1'in merakla takip edilen dizisi Payitaht yeni bölümü ile 17 Ocak Cuma günü ekranlara gelecek. Peki dizinin son bölümünde neler yaşacanak? Bidar içine çekildiği tuzağı farkedecek mi? Halil Halid mi, Ziya Sami mi kazanacaktır, payitaht yangın yeri olmaktan kurtulacak mıdır? Bütün soruların cevabı Paitaht Abdülhamid 104. bölüm de açıklığa kavuşacak.

PAYİTAHT ABDÜLHAMİD BU AKŞAM VAR MI?

Payitaht Abdülhamid yeni bölümü 17. ocak 2017 Cuma gübü TRT 1 ekranarında olacak.

Payitaht Abdülhamid Son Bölümde neler oldu?

Abdülhamid dünyanın siyasi dengesini bozacak, ticaret yolunu değiştirecek bir hamle başlatır. Bu hamleden çekinen devletler Zalman’ın arkasında birleşir. Zalman Ferdinand’dan Payitaht’ı yakmasını ister. Halil Halid yapılacak eyleme engel olmaya çalışırken Ziya Sami de ondan gizli plan yapar. Zalman ve Vladimir’in vücutlarındaki zehir gittikçe yayılmaktadır. Panzehri alabilmek için Frida’nın peşine düşerler. Frida’nın panzehiri vermek için bir şartı vardır. Babası Karaso zindandan kurtarılmalıdır. Zalman bir yandan Karaso’yu kaçırmaya çalışırken, bir yandan da Zülüflü İsmail’i oyuna sokmak için bir kumpas kurar. Abdülhamid’in sadık paşalarından birini hain çıkarır. Ama bilmediği bir şey vardır. Abdülhamid’in büyük tertibi amacına ulaşmış, nihayet düşmanın izi bulunmuştur. Yonca Haç Cemiyeti Ahit sandığına ulaşılması için engel çıkaran Bidar’a büyük kin gütmektedir.  Ona korkunç bir tuzak hazırlanır. Öte yandan Abdülkadir de büyük bir kumpasın içine düştüğünün farkında olmadan yanlış bir yola sapar. Bu yol, şehzadeyi ailesiyle ipleri koparmaya kadar götürecektir... 

Payitaht Konusu ve Oyuncuları; 

Osmanlı İmparatorluğu'nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ unvanıyla  taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatının kaleme alındığı “Payitaht Abdülhamid” dizisi dev kadrosu ve ES Film imzasıylaTRT1 ekranlarında başlıyor! Çekimlerine Kocaeli Seka Film Platolarında başlanan dizinin, yönetmen koltuğunda “Kurtlar Vadisi”, “Elveda Rumeli” gibi başarılı dizi  projeleriyle tanıdığımız Serdar Akar oturuyor. Sultan Abdülhamid Han karakterini ise, “Ihlamur Altında”, “Tatar Ramazan”, “Bir Çocuk Sevdim”, “Babam ve Ailesi” ve en son TRT’nin mini dizisi “Son Destan” gibi projelerde seyircinin severek izlediği  Bülent İnal üstleniyor. Payitaht Abdülhamid; Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihin en çok merak edilen, en çok tartışılan ve dünyanın  manipülasyon hamleleriyle gözünü Osmanlı topraklarına diktiği dönemde tahta çıkarak, 33 yıl gücü ve zekasıyla İmparatorluğu var gücüyle ayakta tutan Sultan Abdülhamid Han’ın son 13 yıllık Padişahlık Dönemini, ES Film imzasıyla TRT ekranlarına taşıyor.  Proje Tasarımı Osman Bodur’a ait ve senaryosunu yine Osman Bodur ve Uğur Uzunok’un üstlendiği “Payitaht - Abdülhamid”,  II. Abdülhamid Han'ın bu son 13 yıllık döneminde meydana gelen olaylar çerçevesinde Batılı devletler “yeni yüzyılı” kendileri için dizayn etmeyi arzularken, karşılarına dikilen yürekli adamın hikâyesini seyirciye aktaracak.