Sefirin kızı bu akşam yeni bölümü ile star tv ekranlarında olacak. Dizi severlerin merakla beklediği Sefirin kızı 11. bölümde heyecan tırmanıyor.  Nare’nin tüm mücadelesine rağmen, Sancar sonunu getirebilecek gerçeklere bir adım uzaktadır. İsviçre’de Nare’nin sekiz yıl önce bebeğiyle kaldığı akıl hastanesinde, Isabel’in karşısındadır.

Isabel’e soruları soran Sancar, cevapları bulansa Gediz olur. Nare, Gediz’e nihayet tüm sırlarını açacak, akıl hastanesindeki günlerini anlatacak kadar güvenir. Isabel ise Sancar’a yeni bir masal anlatır; Shakespeare’nin Othello’sundan bahseder ona. Şüphenin zehriyle karısını öldüren Othello’yu öğrenen Sancar çok sarsılır.Üzerine bir de Akın’la karşılaşınca Sancar gerçeği bulmak üzere gittiği İsviçre’den bulduğu cevaplarla delirmek üzere döner ama Akın da onu görünce Nare’nin Türkiye’de olduğunu anlar ve çıldırır. İsviçre’de bunlar yaşanırken, Nare Türkiye’de babasının yokluğunda onu çok zorlayan Melek’le uğraşmakta, kızının üç kişilik bir aile olabilme umudunu yok etmeye çalışmaktadır. Ama Sancar çok kalmadan Türkiye’ye döndüğünde, hiç de Nare’nin beklediği gibi davranmayacak ve Nare’nin işini iyice zorlaştıracaktır.

Oyuncular:

Neslihan Atagül: Nare. Sefirin kızı.
Engin Akyürek: Sancar Efeoğlu. Varlıklı bir toprak sahibi.
Uraz Kaygılaroğlu: Gediz Işıklı. Sancar'ın sadıcı, çok yakın arkadaşı.
Erdal Küçükkömürcü: Güven Çelebi. Nare'nin babası. Sefir (Elçi). 
Gonca Cilasun: Halise Efeoğlu. Sancar'ın annesi. Otoriter bir kadın. Sancar'a çok düşkün.
Esra Kızıldoğan: Müge. Gediz'in ablası. Psikolog.
Doğukan Polat: Yahya Efeoğlu. Sancar'ın kardeşi.
Hivda Zizan Alp: Elvan Efeoğlu. Yahya ile evli.
Özlem Çakar Yalçınkaya: Refika Işıklı. Gediz'in annesi.
Erhan Alpay: Akın. Nare'nin aynı evde birlikte büyüdüğü, abisi saydığı kişi. Güven Çelebi'nin manevi oğlu.
Tülin Yazkan: Menekşe Efeoğlu. Sancar'la evlendi. 
Cemre Öktem: Zehra Efeoğlu. Sancar ve Yahya'nın kızkardeşleri.
Edip Tepeli: Kavruk Ömer. Sancar'ın arkadaşı. 
Beren Gençalp: Melek. Nare ve Sancar'ın kızları.
İlayda Ildır: Dudu. Sancar'ın işe almasıyla Marina'da işe başladı. Gediz de Nare'yi aynı işe almıştı. Dudu Nare'nin asistanı oldu.


Konu:  Ege bölgesinde geçen dizide, yörenin sözü geçen varlıklı adamı Sancar Efeoğlu (Engin Akyürek) ile Sefirin Kızı Nare’nin (Neslihan Atagül Doğulu) geçmişte yaşadıkları destansı aşkları anlatılıyor.