Dizi kadrosuna kimler var?

Buğra Gülsoy:
Leyla Lydia Tuğutlu:
Sevda Erginci:
Ekin Koç

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU 1.BÖLÜM İZLEMEK İÇİN (TIKLA)

Not: Bölüm bittikten kısa süre sonra video burada olacak...

1.BÖLÜMDE NELER OLDU?

Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın hain bir suikast sonucunda şehit olmasının ardından oğlu Melikşah tahta geçer. Tahta geçer geçmesine de aynı gün Hatunu Başulu’nun ölüm haberini alan Melikşah derinden sarsılır.

Bu arada Selçuklular dışarıda Bizanslılar ve Fatimi Devleti ile durmadan çatışırken, içerde de Hasan Sabbah’ın başını çektiği Batıniler her tarafa yayılmış halde Selçuklu’yu içten içe kemirmeye başlarlar. Tahta geçen Melikşah’ın bu yolda en büyük destekçileri Nizamülmülk gibi liyakatli devlet adamları ve irfan sahibi kişiler olur. Babasız büyüyen Sencer, Nizamülmülk’ün tedrisatından geçerek idealist bir kahramana dönüşür ve Melikşah’ın fedaisi olmayı başararak, Melikşah’ın en yakın adamı olur.

Diğer tarafta Karahanlı hanedanından gelen asil soylu Terken, Melikşah’ın hatunu olmanın verdiği güçle devlete hakim olmak ister. Lakin onun bu ihtiraslarının karşısında devletin Baş Hatunu olan Melikşah’ın anası Seferiye, Melikşah’ın oğlu Tapar’ın Hatunu olan Gevher ve saraya gelişiyle dengeleri değiştirecek olan asil Türkmen kızı Elçin olur. Ve olaylar gelişir. Uyanış dizisinde Melikşah nasıl adımlar atacak? Elçin dengeleri nasıl değiştirecek? Tüm olayları Uyanış 2.bölümün de izleyeceğiz.