Premier Lig lideri Arsenal'in NEF Stadı'na Boey'i izlemesi adına bir gözlemci gönderdiği ortaya çıktı.

ARSENAL'DEN GÖZLEMCİ

Sarı-kırmızılıların Adana Demirspor ile oynadığı maçı, İngiltere Premier Lig'de lider durumda olan Arsenal yakından takip etti! Arsenal bu maçı izlemesi için gözlemci görevlendirdi.

ARSENAL VE MILAN TAKİBİNDE

Londra ekibi adına tribünde yer alan gözlemci, Galatasaray'ın genç yıldızı Sacha Boey'u yerinde takip etti. İngiltere ve İtalya basınında çıkan haberlere göre Arsenal, Sacha Boey'u transfer etmek için Milan'la yarışıyordu.

Emre Bol: "Okan Buruk yönetime söylemiş..." Emre Bol: "Okan Buruk yönetime söylemiş..."

"ADIM ATMA ZAMANI GELDİ" DEMİŞTİ

Sacha Boey geçen günlerde bir açıklama yapmış ve kariyerinde yeni bir sayfa açma zamanının geldiğini belirtmişti. L'Equipe'e röportaj veren genç futbolcu "Performansım şimdilik istikrarlı gidiyor. Kariyerimde yeni bir adım atma zamanı geldi ancak sezon sonunu beklemek gerekiyor. Neler olacağını o zaman göreceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

SCOUT EKİBİNİN NOKTA ATIŞI

Galatasaray'a Temmuz 2021'de transfer olan Sacha Boey de uzun yıllardır görev yapan scout ekibinin bulduğu oyunculardan biri. Dönemin teknik direktörü Fatih Terim'in sağ beke takviye istemesi sonrasında verdiği listenin başında Fransız tecrübeli sağ bek Djibril Sidibe bulunuyordu. Oyuncunun yıllık ücreti Galatasaray'a yüksek gelince Terim, scout ekibinden genç ve atletik özellikleriyle ön plana çıkan bir sağ bek talep etti.

KISA SÜREDE ALINDI

Sarı-kırmızılıların oyuncu izleme birimi, Rennes'de kadroda ilk tercihler arasında bulunmayan ve üçüncü, dördüncü tercih olan Sacha Boey'i raporladı. Dijon'da geçirdiği kiralık dönemi iyi değerlendiren sağ bekin Fatih Terim'e izletilmesi sonrasında hemen aksiyon alan Galatasaray oyuncuyu birkaç gün içinde renklerine bağladı.

1 MİLYON EURO'YA GELDİ

2 milyon Euro kazanan Sidibe yerine 480 bin Euro'luk yıllık ücretiyle gelen Boey, sarı-kırmızılıların 'örnek gösterilen' transferlerinden oldu. 20 yaşındayken yaklaşık 1 milyon Euro ve yüzde 15'lik bir sonraki satış payıyla transfer edilen 22 yaşındaki futbolcu değerini de katlayarak devam etti.