Hürriyet'e konuşan Neymar, Arda'nın sahip olduğu büyük yeteneğiyle hem kendini hem de takımı Atletico Madrid'i geliştirdiğin söyledi.

İşte o ropörtaj;

Kendisi ve dünya futbolu hakkındaki görüşlerini aktarırken “Arda, bir çok maçta oyunun kaderini değiştirdi” dedi. Brezilyalı yıldız, dünyanın en iyisi olarak da Messi’yi gösterdi.

“ARDA, İspanya’daki en iyi oyunculardan biri olduğunu ortaya koyduğu performansla zaten ispatladı.” Bu sözler, dünyanın en büyük yıldızlarından Neymar’ın ağzından döküldü.

Brezilyalı oyuncu, Dünya Kupası’nın da sponsorlarından Castrol’ün yüzlerinden biri oldu. Hatta rallici Ken Block ve serbest stil göstericilerle çektiği reklam filmi şimdiden tıklanma rekorları kırdı. Biz de bu vesileyle hem bu işbirliğini hem de kendisi hakkında bilinmeyenleri kendisine sormak istedik. Neymar’la Barcelona’da buluştuk...

ÇEKİNGEN BİR YILDIZ

Barcelona’nın kendisini transfer etmek için ödediği servet ve Avrupa futbol dünyasındaki ‘dokunulmazlık’ düşünülürse biraz kaprisle karşılaşma beklentisi yüksekti. Ancak, Neymar henüz Brezilya’nın sıcaklığından kopmuş gibi değildi. Kapris bir yana sıcak biri olmasına karşın oldukça çekingendi. Yine de kendi durumundan önce sorulacak ilk soru Arda Turan’dı.
Atletico’nun bu sezonki başarısının temel taşının Arda olduğunu belirten Barça’nın yıldızı “O çok iyi bir futbolcu. Bunu zaten bütün bir sezon boyunca gösterdi. Büyük bir yeteneği var. Atletico’da hem kendi oyununu geliştirdi, hem de Atletico’yu... Oyunun kaderini nasıl değiştirebileceğini de birçok kez ispat etti” diye konuştu.