Vicente Calderon Stadı'nda oynanan ve 1-1 sona eren geçen haftaki maçın ardından bu kez Nou Camp'ta sahaya çıkan iki takım, 0-0 berabere kaldı. 

Karşılaşmanın en önemli anı 89. dakikada Messi'nin kaçırdığı penaltı oldu. Barcelona'da oyuna yeni giren Pedro'nun Atletico ceza alanında Miranda tarafından düşürülmesi sonucu verilen penaltıyı kullanan Messi'nin vuruşunda top üst direğe çarpıp daha sonra Atleticolu futbolcular tarafından uzaklaştırıldı. 

Atletico Madrid'de Filipe Luis, 80. dakikada Alves'e yaptığı faulden ve 91. dakikada Arda Turan yedek kulübesindeyken hakeme itirazından dolayı direkt kırmızı kart gördüler. 

Barcelona deplasmanda aldığı gollü beraberliğin avantajıyla Süper Kupa'yı müzesine götürdü. İspanya Süper Kupası'nı 11. kez kazanan Barcelona, bunlardan 4'ünu son 5 sezonda alma başarısını gösterdi. 

ARDA KIRMIZI KART GÖRDÜ

Öte yandan, Atletico Madrid'teki milli futbolcumuz Arda Turan ise ilk 11'de sahaya çıkıp, 72. dakikada yerini Adrian'a bıraktı. 

Takımının en iyi oyuncularından Arda, maçın en önemli pozisyonlarından birine de imza attı. Atletico'nun 42. dakikada geliştirdiği atakta, güzel bir ver kaç oyunu sonunda Barcelona kalesi önünde topla buluşan Arda'nın şutunda, kaleci Valdes topu kornere gönderdi. Yorgun olduğundan dolayı teknik direktör Simeone tarafından oyundan alınan Arda, yedek kulübesindeyken hakem Fernandez Borbalan'ın kararlarına itiraz edince kırmızı kart (91. dakika) gördü. Arda, hakemin kararına oldukça sinirlense de hemen Atletico Madrid teknik heyeti tarafından soyunma odasına götürüldü. 

Atletico Madrid, Süper Kupa'yı kazanamasa da Barcelona'ya karşı iki maçta da ortaya koyduğu futbol ile bu sezonun iddialı takımlarından biri olduğunu gösterdi.

'ARDA İSPANYOLCA BİLMİYOR'

Diego Simeone, yedek kulübesindeyken hakeme itirazından dolayı kırmızı kart gören futbolcusu Arda Turan'ı savundu.
      
Simeone, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Arda'nın gördüğü kırmızı kartla ilgili bir soru üzerine, ''Arda, İspanyolca konuşmayı bilmiyor'' diye cevap vererek, milli futbolcunun hakeme itiraz nedeniyle kırmızı kart görmesine anlam veremediğini ima etti.
      
Simeone, Türk futbolcunun kırmızı karttan dolayı alacağı olası men cezasının kendisini endişelendirmediğini de belirterek, ''Bizler gibi hakemler de hata yapabilir. Biz çalışmaya devam etmeliyiz'' diye konuştu.