İspanya basını, 40 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi finaline çıkan Atletico Madrid'in başarısını manşetlere taşıdı.

Marca gazetesi, "Hatırda kalacak futbol dersi" ve "Ve şampiyon İspanyol" başlığıyla kullandığı haberinde, "Lizbon, iki İspanyol takımından birini taçlandıracak" diye yazdı. Atletico Madrid'in Stamford Bridge'de Chelsea'yi bozguna uğrattığını belirten İspanyol spor gazetesi, Atletico'da "çılgınlık ve tarihi bir dönem yaşandığını" vurguladı.

"Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez bir derbi oynanacak"

"Tarihi" başlığını kullanan El Mundo Deportivo gazetesi de "Londra'da büyük bir maç ve 40 yıl sonra final. Atletico, şampiyonanın yenilgisiz tek takımı olarak parıldayan bir şekilde finale yükseldi. Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir derbi oynanacak: Real Madrid-Atletico Madrid" ifadelerine yer verdi.

1 Şubat'ta hayatını kaydeden Atletico Madrid'in efsanevi futbolcusu ve teknik direktörü olan Luis Aragones'e atıf yapan gazetenin, "Bu Şampiyonlar Ligi senin için Luis" başlığını da kullanması dikkat çekti.

"Madrid'den göğe" başlığını kullandığı As gazetesi maçla ilgili haberde, "Antolojik bir ikinci yarıdan sonra Atletico, Chelsea'yi sahadan temizledi. Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez aynı şehrin iki takımı final oynayacak" ifadesini kullandı.

El Mundo gazetesi, "Şampiyonlar Ligi'ni Madrid kazanıyor. Lizbon'daki finalde Real Madrid'in rakibi Atletico Madrid. İspanyol daha doğrusu Madridli bir final olacak. 40 yıl sonra finale kalan Atletico çok büyük bir maç çıkardı", El Pais gazetesinde ise "Büyük bir Atletico, Madrid'i finale taşıyor. Mükemmel bir Atletico, Chelsea'yi dağıttı" değerlendirmelerini öne çıkardı.

"En iyi Arda"

İspanyol basını dün akşamki maçta Atletico'nun en iyisini Adrian ve Tiago olarak seçti.

Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan ile ilgili de "Her zamanki ritmi eksikti ama ayağında sihir olduktan sonra kim arar ritmi? İki kanatta da hareketliydi ve kendi çabasıyla golü buldu", "Gerektiğinde maçı soğutmasını, hücumda ise rakibe sorun çıkarmasını bildi. Üzerine bir de gol attı", "Adrian, Diego ve Arda, Atletico'nun takım kişiliğini ve futbolunu gösterdi" şeklindeki değerlendirmeler dikkati çekti.