La Liga'da liderlik mücadelesi veren Atletico Madrid, ligin son sırasında bulunan Real Betis'i Gabi ve Koke'nin attığı gollerle sahadan 2-0'lık skorla ayrıldı. Atletico Madrid, lider Real Madrid'in Barcelona ile oynayacağı El Clasico maçı öncesi Real ile puanını eşitleyerek şampiyonluk için iddiasını sürdürdü.

MAÇ OLDUKÇA HIZLI BAŞLADI

Benito Villamarin Stadyumu'nda oynanan mücadeleye iki tarafta oldukça hızlı başladı. Karşılıklı gelişen ataklarda her iki ekip de yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince maçın ilk yarısı 0-0'lık sonuçla berabere bitti. İkinci yarıya oldukça hızlı başlayan Atletico Madrid'in golleri ard arda geldi. Milli futbolcumuz Arda Turan'ın asistinde Gabi 58. dakikada takımı adına ilk golünü kaydetti. Bu golden yaklaştık 6 dakika sonra konuk ekip ataklarını sıklaştırarak 2. gole ulaştı. Koke'nin güzel asistiyle Diego Costa farkı 2'ye çıkardı. Maçın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Atletico Madrid deplasmanda 3 puanın sahibi oldu.

ARDA TURAN YİNE FORMUNDA

İspanya'da temsilcilerimizden Arda Turan, Real Betis karşısında 66 dakika sahada yer aldı. Tecrübeli futbolcumuz maçın ikinci yarısında yerini David Villa'ya alkışlar eşliğinde bıraktı. Takımının ilk golünde Gabi'ye attığı güzel asistle takımının 3 puan kazanmasında pay sahibi oldu. Milli futbolcumuz La Liga'da 24 maçta 3 gol atma başarısı gösterdi.

Bu sonuçla Atletico Madrid puanını 70'ye çıkarak zirve yolunda önemli bir 3 puan elde ederken, Real Betis 19 puanda kalarak kötü gidişe dur diyemedi.

İspanya La Liga 30. haftasında Atletico Madrid sahasında Granada'yı konuk ediyor. Real Betis ise Levante deplasmanında sahaya çıkıyor.

Barcelona'nın Real Madrid'i deplasmanda 4-3 mağlup etmesinin ardından oluşan puan durumu ise şöyle;